Øl at prøve i SydItalien: Ichnusa

Øl at prøve i SydItalien: Ichnusa

Når du er i Sydtalien er der masser af lækre råvarer, lokale retter og vine du skal nyde. Er du til øl er det måske også en oplagt mulighed at smage øllen Ichnusa.

Ichnusa er fra Sardinen. En lager øl produceret siden 1912. Den brygges i byen Assemini tæt ved Sardinens hovedstad Cagliari. Øllen er opkaldt efter det oprindelige latinske navn for Sardinien, der betyder fodspor, da øen Sardinen har form som noget, der ligner et fodspor.

Øllen har en smuk gylden farve, og en moderat bitter smag. Den er let drikkelig, hvilket passer godt til det varme klima, men med en dejlig underliggende aroma af urter.

Alkoholprocenten er på 5, hvis du vælger den ufiltreret udgave, der har en del mere baggundsmag end de øvrige udgaver, men i øvrigt kun har været på markedet siden 2017. Denne har også noter af gul frugt, og kommer en i en meget charmerende lille flaske.

Ichnusa findes også i blond version, i en speciel udgave og en raw. Alle passer dejligt ind til det varme klima i det sydlige Italien, og er specielt godt til pizza.

En stor del af brandingen af Ichnuso er Sardinens flag, der er en del af etiketterne på øllene. På dette finder man fire såkaldte Moors, der det europæiske ord for muslimer fra Nordafrika. Sardinen har blandt andet været styret af spanske muslimer fra omkring 1015, men også tidligere været under muslimsk styre fra 710 til 778.

Ichnusa har i øvrigt været ejet af hollandske Heineken siden 1986.

Share