På vingård i Calabrien

På vingård i Calabrien

Når du er i Calabrien i det sydlige Italien er der mange lokale produkter at nyde. Heriblandt selvfølgelig vin, der er en vigtig del af kulturen og dagligdagen i den smukke syditalienske region.

VilGerneLeve..dk tog på besøg hos vinproducenten Cantina Masicei i Brattirò blot 8 km fra byen Tropea. En vingård der er bygget på et sted, der er velegnede til dyrkning af vinstokke og produktion af fremragende vine takket være den fremragende jordbund og klimatiske forhold: solen, det milde klima og havbrisen, der kærtegner druerne.

Artiklen fortsætter efter videoen


Cantina Masicei er en ung vinproducent, startet i 2012, men lang tid før virksomheden blev startet, blev der dyrket vin til eget forbrug i området.

Ejer Cosmo fortæller om de lokale vine.

Når du besøger Cantina Masicei befinder du dig i nærmest ufattelig smukke omgivelser. Det er svært ikke at blive imponeret. Ejer Cosmo fortæller historien om virksomheden og deres elleve forskellige vine. Og til smagningen serveres en række lækre, lette retter samt til rødvinen, hvor specielt flagskibet der netop hedder Masicei, kan anbefales, kan nydes virkelig lækker ost. Hvidvinen Raya er skarp og frisk, mens rosévinen Rifriscu er mere rund.

Produktionen på Cantina Masicei er økologisk, og der samarbejdes med Universitet i Bologna omkring de bedste metoder til optimere omkring økologien.

Den lokale drue hedder Zibibbo, men denne kombineres med en række øvrige internationale kendte druer.

Fantastiske omgivelser på Cantina Masicei.

Der produceres i alt mellem 15.000 og 16.000 flasker om året på Cantina Masicei, og deres udvalg omfatter både hvid, rosé, rød og mousserende vine.

Share