Gastronomiske juledelikatesser: Nyd Melomakarona i Athen

Gastronomiske juledelikatesser: Nyd Melomakarona i Athen

For mange handler julen lige så meget om lækker mad som at tilbringe kvalitetstid med venner og familie. En tur til et spændende rejsemål i juletiden være en unik mulighed for at prøve lækre traditionelle delikatesser. Vi bringer derfor nogle forslag til nogle lækkerier fra hele verden du skal prøve på din julerejse.

Nyd Melomakarona i AthenGrækenland
Melomakarono (græsk: μελομακάρονο) er en æggeformet græsk dessert der primært består af mel, olivenolie og honning. Disse lækre småkager laves traditionelt i juletiden – eller måske endda hele året hvis man har en sød tand! 45% af de danske rejsende siger at en vigtig motivation for at rejse er at opleve nye og anderledes måder at leve på, og melomakarona er en god introduktion til den lokale madkultur. Hvis du er en rigtig foodie, kan du booke en kulinarisk aftentur, hvor en lokal græsk guide fører dig gennem de lokale kvarterer og introducerer dig for den lækre mad.

Her skal du bo: Hvis du ønsker et hjemligt overnatningssted, er Palladian Home det helt rigtige valg. Dette charmerende pensionat ligger i hjertet af Plaka-kvarteret i Athen, en kort gåtur fra Syntagma-pladsen, hvor byens juletræ bliver tændt hvert år. Lejligheden har den perfekte beliggenhed til en gåtur efter du har forkælet dig selv med honningsmåkager.

Share