Picasso fejres i spanske byer i 2023

Picasso fejres i spanske byer i 2023

Den 8. april er det 50 år siden, at den spanske kunstner Pablo Picasso døde. Dette vil blive fejret mange steder i Europa, heriblandt Spanien hvor kunstneren blev født.

Fejringen, der går under navnet Picasso Celebration 1973-2023, omfatter talrige udstillinger og events gennem anerkendte kulturelle institutioner, ikke kun i Spanien og Frankrig, hvor kunstneren boede, men også i andre større byer i Europa og Nordamerika. De udgør alle en historiegrafisk beskrivelse af Picassos værker.

I Spanien vil der i løbet af 2023 blive afholdt 16 udstillinger dedikeret til kunstneren fordelt i fem byer: Malaga, La Coruña, Barcelona, Madrid og Bilbao. Med undtagelse af Bilbao har de alle en tæt forbindelse til kunstneren, idet han har boet der, indtil han flyttede til Paris.

Disse udstillinger er en unik mulighed for at besøge disse spanske byer, at lære dem at kende fra et anderledes og enestående synspunkt: selveste Picassos synspunkt.

Pablo Picasso blev født i Malaga i Spanien i 1881 og døde i 1973 i Frankrig, og anses for en af de allerstørste kunstnere i det 20. århundrede. Picasso grundlage stilen kubisme sammen med kollega Georges Braque. Blandt Picasso mest berømte værker bør fremhæves maleriet Guermica, der viser tyske fly bombe i byen Guermica under Den Spanske Borgerkrig i 1930’erne. Picassos værker bliver fortsat solgt til enorme pengebeløb.

Share