Bæredygtigt feriested: Santa Marta, Colombia

Bæredygtigt feriested: Santa Marta, Colombia

Booking.com har udgivet deres årlige rapport om bæredygtige rejser. Vi præsenterer her på VilGerneLeve.dk en række af destinationerne fra portalens liste med inspirerende rejsemål med en stor andel af bæredygtige overnatningssteder. I dag Santa MartaColombia.

Den lidt mindre kendte kystby Santa Marta i det nordlige Colombia er en af de ældste byer i Amerika, og den ligger ved den højeste kystbjergkæde i verden. Byen er hjemsted for nationalparken Tayrona, som er et beskyttet område langs den caribiske kyst. De rejsende kan udforske nationalparken via skovstierne for at opleve dyrelivet, som omfatter alt fra brøleaber til pumaer og hjorte. Byen byder også på det farverige Santa Marta-marked med over 500 boder der sælger kvalitetsvarer, herunder alt fra frisk frugt og hummere til smukt håndlavet tøj og tekstiler. De besøgende kan købe gaver til at tage med hjem, og samtidig støtte lokalsamfundet – det er perfekt for de 66% af danske rejsende, der ønsker, at de penge de bruger når de rejser, går til de lokale samfund*. For nogle år siden oplevede Santa Marta en miljømæssig krise da kulstøv fra skibsladninger på skibe med afgang fra havnen dækkede hele byen. Siden har der været stort fokus på bæredygtighed i byen. Environmental Protection Association implementerede en overvågningsproces for kulstofforurening og etablerede regler for at beskytte området. Derudover er der også blevet iværksat projekter til rengøring af stranden, og plastikposer er blevet forbudt i butikkerne. De rejsende kan gøre en indsats for at støtte byens økosystem ved at udforske byen til fods eller på elcykel og undgå at bruge engangsplast.

Her skal du bo: La Casita del Bosque er et idyllisk landsted der er omringet af natur og kun en kort gåtur fra den livlige strand Playa de Mendihuaca. Overnatningsstedet ligger i en frodig smaragdgrøn skov og har en rustik indretning i træ og en udendørsbruser, hvor gæsterne rigtig kan nyde det tropiske paradis. De besøgende kan slappe af i en hængekøje og nyde udsigten over havet, der byder på alle tænkelige blå nuancer og lyden af blide bølger. Til morgenmad kan de nyde frisk frugt fra stedets have.

Share