På restaurant og i sauna – samme sted

På restaurant og i sauna – samme sted

Et besøg i en sauna er enorm stor del af finnerens liv. Finnerne siger selv at de bliver født, lever og dør i deres saunaer. For nogen bogstaveligt talt. Ingen ved rigtigt hvorfor det startede, de bedste bud er kulden, men det at gå i sauna har været en del af finnernes kultur i flere hundrede år. En god og traditionsrig beskæftigelse. Men der sker heldigvis også fornyelse for finnerne i måden at gå i sauna.

Tampera er kåret til Saunaens hovedstad. Det er det blandt andet, da der findes omkring 60 saunaer med offentlig adgang. I byen sker der heldigvis også udvikling på området. En af de nyeste muligheder for at nyde sauna og i øvrigt kombinere dette med anden behagelig aktivitet er restauranten Saunaravintola Kuuma. Centralt placeret på floden gennem Tampera har du mulighed for at spise i lækre omgivelser i en super flot designet, New Nordic style, restaurant. Dette kan du kombinere med sauna-ophold med udsigt til floden. Og i øvrigt også med at tage en drink enten på taget af restauranten eller i det flydende område, der er bygget ud i floden, som du også bør hoppe i for at mærke det kolde gys. En oplevelse på flere niveauer som du ikke bør snyde dig selv for.

I øvrigt menuen på Saunaravintola Kuuma er inspireret af det nordiske køkken. Der bruges lokale specialiteter. Der er åben fra kl. 11 i hverdagene, og til kl. 22 samt til kl. 23 fredag og lørdag.

Share