Anderledes madmarked: Cheung Chau Bun Festival

Anderledes madmarked: Cheung Chau Bun Festival

Ifølge data fra Booking.com søger størstedelen (80%) af de danske rejsende autentiske oplevelser, der afspejler den lokale kultur, når de rejser. Med dette i tankerne og for at inspirere rejsende, der godt kunne tænke sig nogle mere usædvanlige oplevelser har Booking.com fundet frem til en række anderledes madmarkeder, der er værd at besøge, og som vi præsenterer her på VilGerneLeve.dk. I dag Cheung Chau Bun Festivalen i Hong Kong i Kina.

Cheung Chau Bun Festival i Cheung Chau, Hong Kong 

Den årlige Cheung Chau Bun Festival finder sted på øen Cheung Chau og er en af ​​Hong Kongs vigtigste og mest kendte festivaler, der fejrer byens kulturarv. Denne festival tiltrækker tusindvis af mennesker og byder på forskellige arrangementer over flere dage. Cheung Chau Bun Festivalens historie går tilbage til det 18. århundrede og finder sted hvert år på Buddhas fødselsdag (sædvanligvis i maj ifølge vores gregorianske kalender). I centrum af festivalen er bun-tårnene, som er skabt med bambus og derefter dekoreret med hvide buns (boller). Bollerne, som festivalgængerne spiser i løbet af festivalen, bages af øens bagere specielt til denne lejlighed. Der er tre høje bun-tårne ​​og mange mindre tårne. I forbindelse med de høje bun-tårne ​​byder festivalen også på den ret unikke og ikoniske “Bun Scrambling Contest”, hvor deltagerne klatrer op i de høje tårne og konkurrerer om at samle så mange buns som muligt på tre minutter. 

Share