Danmark er den mest populære vandsportsdestination i Nordeuropa

Danmark er den mest populære vandsportsdestination i Nordeuropa

Trods den begrænsede størrelse er Danmark helt i top når det gælder både vandsports- og cykelturisme i ti nordeuropæiske lande, viser en undersøgelse fra VisitDenmark.

Cold Hawaii er ikke kun et brand, der lever indenfor landets grænser. Trods sin beskedne størrelse er Danmark et yndet mål for de turister, der ønsker en anderledes og aktiv ferie i Nordeuropa. Det viser VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2023.

Blandt de udenlandske turister forbinder 36 procent Danmark med ’gode muligheder med vandsport’. Det placerer os i top foran de skandinaviske naboer Norge og Sverige, der følger på en delt andenplads.

”Vi har 4-500 medlemmer i vores forening, men vi har årligt over 8.000 besøgende. Det er både folk fra Thy, men også fra resten af landet og mange fra Sverige, Norge og Tyskland. Særligt i sommermånederne er der fuld belægning i alle vores åbningstimer,” siger Thomas Krogh, der er formand i Thy Cablepark.

Tal fra undersøgelsen:

  • VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2023 bygger på besvarelser fra 1499 outdoorturister, heriblandt 1298 udenlandske
  • De andre nordeuropæiske lande i analysen er Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Irland, Storbritannien og Nederlandene (Holland, Belgien, Luxemborg)
  • 36 procent forbinder Danmark med ’gode muligheder for vandsport’, hvilket er bedst blandt landene i analysen
  • 52 procent forbinder Danmark med ’gode muligheder for at cykle’, hvilket er nok til en andenplads
Share