Guide til de bedste håndværksfund på De Kanariske Øer

Guide til de bedste håndværksfund på De Kanariske Øer

Fra avanceret palmebladshåndværk til rustik keramik; De Kanariske Øers kulturhistoriske arv og ressourcer har bidraget til en håndværskstradition, der i dag er dybt rodfæstet i øgruppen. Søg væk fra turistattraktionerne og drag mod de skjulte skatte, som De Kanariske Øer har at byde på.

At finde unikt håndværk og souvenirers er ikke bare en fornøjelse på ferien, men også en måde at bevare ferieminder på, som man kan varmes ved og nyde i lang tid efter hjemkomst. De Kanariske Øer har en lang håndværkstradition, udsprunget af øgruppens naturlige ressourcer og kulturhistoriske arv. På en tur til De Kanariske Øer kan man finde eksklusive rejseminder at bringe med hjem til sine nærmeste.

De Kanariske Øers karakteristiske håndværk
På De Kanariske Øer finder man håndværk inden for tekstil, træ, palmebladsarbejde, silkevævning, keramikfremstilling og smedning, som alle er karakteristiske for øgruppen. Til at skabe det unikke håndværk, anvendes ældgamle teknikker, som gennem årtusinder er blevet brugt af Øernes urbefolkning, Guancherna. Stammefolket, Guancherna udviklede teknikker til at skabe keramiske genstande uden brug af drejeskiver, ved at rulle og forme leret i hånden for derefter at lade det tørre. Leret formede de til genstande, som var nyttige for dem i deres dagligdag, så som krukker og kar. Til trods for den castilianske erobring, som introducerede brænding i ovne, er de gamle teknikker ikke glemt men derimod nedarvet i generationer. I dag er de keramiske produkter populære til brug som dekoration, der afspejler den rige kulturelle og historiske arv på De Kanariske Øer.

Find det fineste håndværk
På disse markeder kan man opstøve det unikke lokale håndværk, som kan bringes med hjem:

  • Keramik på La Gomera: I byen El Cercado på La Gomera finder man værksteder, som producerer keramik på traditionel vis. De smukke brugsgenstande bliver til af ler udvundet fra raviner, sand og rød jernoxid, der giver leret den karakteristiske røde farve. I byen findes Centro de Interpretación Las Loceras, et musem hvor man kan fordybe sig i øgruppernes ældgamle håndværkstraditioner.
  • Palmbladshåndværk på La Palma: I Breña Alta på La Palma trives palmerne, hvilket har gjort området til et centrum for palmebladshåndværk gennem tiden. Palmebladene anvendes til at skabe alt lige fra smukke hatte og tasker til praktiske kurve. Til kurvefletning bruges andre lokale materialer, så som rughalm og kviste fra brombærbuske, som giver kurvene deres fantastiske kvalitet og kanariske karakter. 
  • Knive på Gran Canaria: Besøg Guía på Gran Canaria og læg beslag på et ægte traditionelt håndværk. Med det karakteristiske håndtag lavet af elfenben eller horn, har de kanariske knive et unikt design. Materialet er bearbejdet til runde ringe med forskellige diameter, som sammenføjes for at give håndtaget dets særprægede ovale form.
Share