Kort fakta om Prag i Tjekkiet

Kort fakta om Prag i Tjekkiet

Tjekkiets hovedstad Prag er blandt danskernes favoritbyer at rejse til. Og det er til at forstå. For i Prag er både meget at opleve, og så er stemningen noget helt specielt. Det er super hyggeligt og rart at bevæge sig rundt i de små gader.

Ud over at være hovedstad er Prag også den største by i Tjekkiet. Der bor lidt mere end 1.3 millioner mennesker i byen. Vaclav Havel Lufthavn er blot ca. 15 km fra centrum, så det er let at komme til Tjekkiets hovedstad.

De mest kendte attraktioner i Prag er Karlsbroen, der går over Vltavafloden, der deler byen. På den 516 meter lange bro er der altid liv og noget spændende at oplevet. På vestsiden af Karlsbroen finder du Prags borg, der gennem århundrede har været hjemsted for statsoverhoveder. Tæt ved borgen findes også John Lennon Wall, hvor der under den kolde krig blev delt politiske budskaber, men nu har udviklet sig til seværdighed og en farverig oplevelse.

På østsiden af Karlsborgen skal du sørge for at bevæge dig rundt i Stare Mesto, der Prags gamle bydel. Her er oftest mange turister, men der findes rigtig mange små hyggelige steder, som det er værd at kigge nærmere på. Du bør bevæge dig til Det Gamle Rådhus og Det Astronomiske Ur. Uret samlet hver time mange interesserede, når forskellige skulpturer vises frem. Desuden kan du tage på rundtur i Det Gamle Rådhus.

Er du i Prag bør du også bevæge dig til Det Dansende Hus, der et et meget anderledes forretnings- og kontorejendom  midt i Tjekkiets hovedstad. Du kan besøge Tycho Brahe grav og i den forbindelse sætte dig ind i hans liv i Prag. Du kan med fordel tage på en bådtur på Vltava, og du skal nyde den fantastisk lokale øl.

Og du kan få gode oplevelser ved at gå i fodsporene på byens verdensberømte forfattersøn Franz Kafka.

Share