Lær at navigere på De Kanariske Øers markeder

Lær at navigere på De Kanariske Øers markeder

Markederne på De Kanariske Øer er kendt for deres charme og livlige atmosfære, der giver et indblik i den lokale kultur og øernes håndværkstraditioner. På markederne finder man unikke shopping-muligheder, fra farverige frugtboder og lokale delikatesser til personlige souvenirs, som man kan købe med hjem til venner og familie.

De Kanariske Øers markeder byder på alt fra lokalproduceret håndværk som smykker og keramik til vintage-tøj og lokale delikatesser. Markederne har noget for enhver smag, men for at opspore de unikke fund, skal man være klar til at bruge tid på at udforske markederne og tale med sælgerne, som er glade for at fortælle om både deres varer og forretning.

Udvalget af varer varierer fra marked til marked. På de større og mere populære markeder kan man købe hjemmelavet mad og lokale råvarer såvel som tøj og kunsthåndværk, mens de mindre markeder som regel fokuserer på salg af mad fra lokale producenter.

Selvom De Kanariske Øer er en del af Spanien, ligger øgruppen tættere på Afrikas vestkyst. Øernes geografiske placering betyder både, at De Kanariske Øer har et varmere klima og et bredt udvalg af velsmagende og eksotiske produkter som avocado, ananas og kaffe. 

Prut om prisen – Det er en del af handlen
På De Kanariske Øers markeder er det, i modsætning til den danske kultur, almindeligt at prutte om prisen. Her er det hverken uhøfligt eller uprofessionelt, men snarere en del af en social interaktion og en chance for at gøre en god handel. Dog er det ikke almindeligt at forhandle om prisen på mad.

De Kanariske Øers bedste markeder
På De Kanariske Øer er der mange forskellige typer af markeder, der hver har sin egen charme. Her er tre af de markeder, man kan besøge på øerne:

  • Mercado De Vegueta ligger i Las Palmas på Gran Canaria og byder på friske og lokale varer som frugt, grøntsager, fisk og kød. Markedet har åbent i hverdagene og er det perfekte sted at smage lokale delikatesser som Chorizo og den krydrede spanske pølse, Morcilla.
  • Teguise Market finder sted hver søndag, hvor den historiske landsby Teguise på Lanzarote forvandler sig til en sprudlende markedsplads, der tiltrækker både lokale og turister. Markedet har åbent fra tidligt om morgenen til sidst på eftermiddagen og byder på kunsthåndværk, lokale råvarer og dagens aftensmad.
  • Caleta de Fuste Market har åbent hver tirsdag og søndag fra klokken 10 til klokken 14, og finder sted i byen Caleta de Fuste på Fuerteventura. Her finder man en blanding af mad, kunsthåndværk og produkter fra hele verden.   
Share