Rimini – byen med badestrandene

Rimini – byen med badestrandene

Første etape af Tour de France 2024 havde mål i den italienske badeby Rimini.

I cykelsporten er Rimini nok bedst kendt for at være stedet, hvor kontroversielle Marco Pantani blev fundet død på et hotelværelse på Hotel & Residence Le Rose. Pantani døde på Valentinsdag d. 14. februar 2004. Bare 34 år gammel.  Han kom fra den lille by Cecenatico, som var startby på anden etape af Tour 2024. Byen ligger på kysten her lidt nord for Rimini. Her ligger Pantani begravet på kirkegården Cimitero del Capoluogo. Hans gravsted er blevet et cyklingens pilgrimsmål, som hvert år bliver besøgt af cykelsportentutiaster fra hele verden. I byen er ligeledes rejst en statue af Pantani og der er et lille museum Spazio Pantani hvor der er udstillet cykler, trøjer bandanaer osv. fra hans cykelkarrierre.

Der bor omkring 150.000 mennesker i Rimini, der er en del af regionen Emilia-Romagna. Der findes en del rester, heriblandt det store amfiteater, fra Romertiden.

Ellers er Rimini nok mest kendt som badeby og især for sin berømte og også berygtede strand med et væld af badekabiner og parasoller. På den 40 kilometer lange og op til 200 meter brede sandstrand, skal man om sommeren være heldig for bare at finde en tom kvadratmeter.

Der er i øvrigt mere end 1000 hoteller i byen.

Rimini er også byen hvor den berømte filminstruktør Federico Fellini blev født i 1920. I Via Dardanelli kan man besøge hans genopbyggede barndomshjem, og i renæssanceborgen Castel Sismondo, kan man besøge et lille hyggeligt Fellini-museum. I Parco Federico Fellini ved stranden ligger det elegante art nouveau-hotel Grand Hotel Rimini, hvor den unge Fellini fik sit første glimt af la dolce vita, og hvor han som verdensberømthed altid boede under sine besøg i hjembyen. 

Hvert år den 21. juni fejrer Rimini festivalen La Gradisca, sommersolhverv, med fyrværkeri, dans og overdådige mængder af mad og drikke. Navnet Gradisca stammer fra en karakter i en Fellini-film, og på bare én nat nedsvælges flere tons grillede sardiner og mange tusinde liter Sangiovese di Romagna-vin.

Se hvordan det gik på første etape af Tour de France 2024 på nedenstående link.

Share