Smag på hemmeligheden bag De Kanariske Øers kaffe

Smag på hemmeligheden bag De Kanariske Øers kaffe

De Kanariske Øer, der er kendt for smukke strande, vulkanske landskaber og et varmt klima, byder på endnu en hemmelighed. Nemlig kaffen. De Kanariske Øer har en kaffekultur, der er rig på smag og strækker sig langt tilbage i tiden. De første kaffetræer blev plantet i Agaetedalen på Gran Canaria i 1800-tallet, og i dag er området kendt for sin unikke kaffe af høj kvalitet.

På De Kanariske Øer kan man nyde godt af smukke strande, udforske de vulkanskabte landskaber og slappe af i et varmere klima. Øgruppen byder dog også på en unik kvalitetskaffe, hvis største hemmelighed måske er tiden, der er lagt i at forfine den. De Kanariske Øers kaffekultur strækker sig nemlig helt tilbage til 1800-tallet, hvor de første kaffetræer blev plantet i Agaetedalen på Gran Canaria. Siden dengang har kaffen vundet indpas i både øernes historie og kultur. Gennem generationer har kaffebønderne på De Kanariske Øer forfinet måden, de dyrker og bearbejder kaffen på, og resultatet i dag er en kaffe af høj kvalitet med en unik smag.

Fra trætop til kaffekop
Kaffeproduktionen på De Kanariske Øer bygger på en håndværkstradition og på bæredygtighed. Bønderne plukker kaffetræernes bær i hånden og lægger dem til tørre i solen på særlige afrikanske borde. Den unikke tørringsproces bevarer bønnernes sødme og giver dem en unik smag. Senere bliver kaffebønnerne ristet forsigtigt, hvilket resulterer i en aromatisk og kompleks kop kaffe, som De Kanariske Øer er kendt for.

Smagen af De Kanariske Øer
Kaffen på De Kanariske Øer skiller sig ud fra den gængse kaffe i Danmark. Ofte beskriver man den som let i munden med en vis syrlighed og en karakteristisk bitter eftersmag med noter af chokolade, lakrids og frugt. Den unikke smag i kaffen er smagen af De Kanariske Øer. Smagen er nemlig et resultat af øgruppens vulkanske jord, det varme klima og den traditionelle bearbejdningsproces.

Et besøg i Agaete
Al kaffen fra De Kanariske Øer bliver produceret i Agaetedalen i den nordvestlige del af Gran Canaria. Områdets behagelige og konstante temperatur på mellem 18 og 20 grader året rundt giver gode forhold for kaffeproduktionen. Agaete er et besøg værd, især for natur- og kulturinteresserede. Området rummer fyrreskove og smukke dale lige så vel som en historisk bymidte med ikoniske hvidmalede huse og den imponerende kirke Iglesia de la Concepción.

Share