Svensk naturområde er sommerklar med nyt udkigstårn og legeplads

Svensk naturområde er sommerklar med nyt udkigstårn og legeplads

I Halland i Sverige er naturen i fokus med oplevelser for alle aldre. Et af regionens velbesøgte naturområder, Naturum Getterön, er denne sommer klar med flere nyheder. I juni stod en ny naturlegeplads med fugletema klar, og i løbet af sommeren åbner også et nyt udkigstårn.  

Den vestsvenske region Halland er kendt for sin idylliske natur med lange strande, skove og marsklandskaber. Et af områdets yndede udflugtsmål er naturreservatet Naturum Getterön, hvor man kan besøge de små hyggelige sand- og klippestrande eller opleve de tusindvis af fugle, der hvert år besøger og yngler i reservatet. Denne sommer er der endnu mere at komme efter. Naturreservatet har nemlig opført et nyt udkigstårn og en legeplads, som begge står klar i løbet af sommeren.

”Vi ser en stor værdi i at udvikle vores naturområder, så de bliver endnu mere attraktive for alle vores gæster. Denne sommer byder på nyheder, som særligt gør naturen til et mere alsidigt tilbud for børnefamilier, og vi glæder os meget til at se, hvordan vores gæster tager imod de nye faciliteter,” siger Jimmy Sandberg, destinationschef, Visit Halland.

Naturum Getterön ligger centralt placeret på Hallands kystlinje, cirka midt imellem Halmstad og Göteborg, hvor der er direkte færgeforbindelser fra Danmark. Naturområdet består af flere dele, og både udkigstårnet og den nye legeplads er placeret i det nye friluftsområdet Fågelbacka.

Udsigtstårnet Kärven
Snart kan man skue ud over omgivelserne i Naturum Getterön fra fugleperspektiv. Naturreservatet indvier nemlig denne sommer et nyt udkigstårn. Udkigstårnet Kärven er bygget af 140 lægter med en længde på 13 meter hver, som sammen skaber tårnets karakteristiske timeglasform. I midten af tårnet fører en hvirveltrappe op til udkigsplatformen i toppen, hvor man kan stå hele vejen rundt og nyde udsigten. Platformen øverst oppe byder også på bænke, som enten kan bruges til at få et hvil eller af de mindste fuglekiggere til at få bedre udsyn. Det er muligt at låne kikkerter og fuglebøger i Naturum Getterön, så det både bliver nemt at få øje på reservatets mange fugle og finde ud af præcis hvilken én, man har spottet. I naturreservatet kan man blandt andet se Hvid Vipstjert, viber og strandskader. 

Læs mere her: https://www.naturumgetteron.se/nytt-fageltorn-sommaren-2024/

Kæmpe havørn indtager ny legeplads
En ny børnevenlig type af fugle har indtaget naturreservatet. På den nye legeplads ’Prins Julians legeplads’ er naturreservatets fugle nemlig i centrum og brugt som inspiration til legepladsens forskellige elementer. Den helt store attraktion på Prins Julians legeplads er den store naturtro havørn, der står med vingerne spredt ud over legepladsen. På havørnens vinger kan børnene klatre op ad forskellige rebstiger, og på halen er der en rutsjebane, hvor de kan suse ned igen. Prins Julians legeplads er opkaldt efter den svenske Prins Carl Philips yngste søn, som også bærer titlen Hertug af Halland, og legepladsen blev indviet i midten af juni.

Læs mere herhttps://www.naturumgetteron.se/prins-julians-lekplats/

Share