Du kan få action på skiferie i SalzburgerLand

Du kan få action på skiferie i SalzburgerLand

Hvert år rejser vinterglade danskere til SalzburgerLand i Østrig for at få sne under skiene. Og i alperne venter både de talrige ture på pisterne, men også en lang række andre slags vinteroplevelser uden for skipisterne. Her kan man blandt andet suse afsted på kilometer lange kælkebakker, få fart ned ad pisterne på snecykler, tage på en vaskeægte kanetur, koble af i spa eller flyve afsted i en af verdens hurtigste og længste svævebaner.

Den første sne er faldet, og det er ikke kun i Danmark. I De Østrigske Alper har flere skiområder i SalzburgerLand allerede taget hul på sæsonen. Og det er da også i skisæsonen, der løber fra januar til marts, at SalzburgerLand i løbet af året har flest danske besøgende. Derfor er der også lagt ekstra vægt på at give de snehungrende danskere en god skiferie, der byder på mere end blot gode pister.

“Vi ser en tydelig tendens blandt vores gæster, der efterspørger mere end blot skiløb i SalzburgerLand. Mange vender tilbage år efter år og ønsker en varieret vinterferieoplevelse. Derfor stræber vi konstant efter at introducere nye og spændende vinteraktiviteter, der enten kan give et godt adrenalinkick eller tilføje nogle mere afslappende og rolige oplevelser til skiferien. Det gør ikke kun vores destination og skiområder mere attraktive, men sikrer også, at vores gæster får en mindeværdig oplevelse hver gang,” udtaler Johanna Krainer, hos Market Management, SalzburgerLand Tourismus.

Oplevelser der får pulsen til at stige
Som skrevet behøver den årlige skitur ikke kun at bestå af hæsblæsende slalom eller snowboarding på pisterne. I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kan man for eksempel også prøve kræfter med Flying Fox XXL, en 1.600 meter lang stålsvævebane. Denne nervepirrende oplevelse giver mulighed for at suse afsted med op til 130 kilometer i timen, og med en højde på 140 meter får man chancen for at se det fantastiske vinterlandskab fra fugleperspektiv og mærke adrenalinen pumpe. I området Obertauern kan man også få fart på, hvis man skifter skiene ud med snecykler eller giver sig i kast med snow kiting, hvor man bliver trukket af vinden hen over sneen ved hjælp af en drage. Og hvis det ikke er nok for den indre eventyrer, er det i Obertauern også muligt at forsøge sig med det såkaldte airboarding, hvor man lægger sig ned på en high-tech pude og på maven suser ned af stejle, sneklædte bakker. Hvis det trods alt virker lidt for vildt, kan man også nøjes med en sjov kælketur i Østrigsk setting, hvor der i Obertauern samlet findes hele 6,5 kilometers kælkemuligheder, så der altså stadig er rig mulighed for kild i maven.

Afstressende vinteraktiviteter
Vil man i stedet ned i gear og samtidig opleve de idylliske østrigske vinterlandskaber, er en kanetur et oplagt valg. Både i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn og i Obertauern kan man læne sig tilbage i de hestetrukne kaner og sætte sig godt til rette under tæpperne, mens man indånder den friske alpeluft. På en time kommer man rundt i de enestående snelandskaber helt fra morgen til aften. Dermed er der både mulighed for at se snelandskabet i dagslys og tilsat stjerne- og månelys. Hvis man er mere til ren afslapning, er der især i Zell am See-Kaprun lagt op til selvforkælelse. Her kan man få varmen og nyde roen i TAUERN SPA, der med sine mere end 20.000 m2 byder på både indendørs og udendørs vandbassiner såvel som saunaer og dampbade. De opvarmede udendørs swimmingpools giver ikke bare mulighed for at pleje musklerne efter en lang dag på ski, hvor man i spaen også kan nyde en beroligende massage eller wellnessbehandling, mens man ser ud på den bjergtagende udsigt til Hohe Tauern National Park.

Om SalzburgerLand
SalzburgerLand er danskernes foretrukne skisportsdestination i Østrig. Regionen tæller blandt andet de populære rejsemål Hochkönig, St. Johann in Salzburg, Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Zell am See- Kaprun, Wagrain og Salzburger Saalachtal. SalzburgerLand råder over mere end 2.000 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere end 250.000 hotelsenge. Læs mere om SalzburgerLand på https://www.salzburgerland.com/da/.

Share