Det er let at komme til populære SalzburgerLand

Det er let at komme til populære SalzburgerLand

Østrig hitter som sommerdestination blandt danskerne. Faktisk er SalzburgLand nu så populær i sommersæsonen, at der både er direkte tog og fly mellem Danmark og den østrigske region hen over sommeren. Som noget nyt introducerer den lokale turistorganisation også en ordning til transport af bagage for gæster på vandre- og cykelferie.

Danskerne har set sig varme på det østrigske område Salzburgland som sommerdestination, hvor aktiviteter som vandring, cykling og afslapning ved krystalblå bjergsøer er blandt de store trækplastre. Mellem sommersæsonen i 2022 og 2023 er antallet af danske gæster således steget med hele 7,5 procent. For flere aktører i rejsebranchen betyder stigningen et ønske om at imødekomme den øgede interesse med en række nye initiativer.

Fra København til SalzburgLand på under to timer
Hos SAS betyder det øgede antal af danske ferierejsende, som længes efter aktive ferier i Østrig, at en ny direkte rute mellem Københavns Lufthavn og lufthavnen i Salzburg bliver lanceret for at imødekomme efterspørgslen 
”Vi ser en øget efterspørgsmål på Salzburg som destination, også i løbet af sommersæsonen, hvor der er utrolig mange aktiviteter, og derfor har vi valgt at åbne sommerruten til Salzburg. Ruten giver os mulighed for at imødekomme efterspørgslen på den type rejser, og den er også et led i vores strategi om at udvide vores netværk med flere feriedestinationer,” siger Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations, SAS.

Den nye flyrute har en ugentlig afgang i begge retninger om lørdagen, hvor man kan rejse imellem Danmark og Østrig med en flyvetid på omkring 1 time og 40 minutter. Flyet afgår fra Københavns Lufthavn klokken 08.05, og gør det dermed muligt at nå med forbindelser fra både Aalborg og Aarhus. SAS’ nye direkte rute til Salzburg åbner den 25. maj 2024.

Rejs let mellem regionerne
Det er dog ikke kun SAS, der sætter ind med nye initiativer for at imødekomme efterspørgslen. Hos turismeorganisationen i SalzburgerLand introducerer de i år forbedrede services på den populære vandrerute, Der Almenweg. De nye services er rettet mod de mange turister, der kommer til det østrigske område for at vandre, og indebærer blandt andet, at man kan man få transporteret sin bagage mellem regionerne, så det bliver nemmere at tage på vandreture på tværs af SalzburgerLands regioner.  
”Vi har gennem flere år set, at danskernes interesse i at besøge SalzburgerLand i sommerhalvåret stiger og stiger. Med vores nye ordning, der gør det nemt at få transporteret sin bagage imellem regionerne, håber vi at gøre SalzburgerLand til en endnu mere attraktiv destination for vandre- og cykelentusiaster,” siger Johanna Krainer fra SalzburgerLand Tourismus.

Snälltåget forstærker forbindelserne
Den svenske togoperatør Snälltåget har også tilpasset sine tilbud i lyset af den stigende efterspørgsel. Sidste sommer indsatte de direkte tog fra Danmark til Østrig, og det fortsætter i år med afgange København og Malmø hver lørdag klokken 13.07 med ankomst i Salzburg den følgende søndag.

Om SalzburgerLand
SalzburgerLand er danskernes foretrukne skisportsdestination i Østrig. Regionen tæller blandt andet de populære rejsemål Hochkönig, St. Johann in Salzburg, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Obertauern, Zell am See- Kaprun, Wagrain og Salzburger Saalachtal. SalzburgerLand råder over mere end 2.000 kilometer pister i alle sværhedsgrader og flere end 250.000 hotelsenge. Læs mere om SalzburgerLand på https://www.salzburgerland.com/da/.

Share