Sted at besøge: Galle på Sri Lanka

Sted at besøge: Galle på Sri Lanka

Østaten Sri Lanka finder man i det indiske ocean  sydøst fra Indien. Her bor hele 22 millioner mennesker på den forholds lille bo. Mennesker med mange kulturer og etnisiteter. Og et i øvrigt meget rigt dyreliv.

Sri Lanka var fra 1980’erne og frem til 2009 præget af en borgerkrig mellem den singalesiske majoritet og den tamilske minoritet. En krig der fik mange tamiler til at flygte til Indien og Europa. Siden freden kom til Sri Lanka er det blevet en populært rejsemål, også for danskere.

Et populært sted at besøge er byen Galle, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Galle er den tredjestørste by på Sri Lanka med omkring 100.000 indbyggere.. Den er placeret i det sydlige Sri Lanka, 120 km syd for hovedstaden Colombo. Du kan fra Colombo tage tog eller bus, hvilket tager omkring tre timer.

Når du er i Galle skal du huske at besøge det iøjenfaldende fort, som fungerer som byen varetegn. Der er tale om et gammelt hollandske fort, faktisk det ældste i hele Asien. Inde i fortet kan du flotte malerier og møbler fra den hollandske kirke. Omkring fortet er normalt det eneste sted, hvor der er mange turister i og omkring Galle, hvor du altså kan få nogle gode lokale oplevelser. Her findes masser af butikker og restauranter.

Rumassala Mountain er en anden velbesøgt turistattraktion i Galle. Desuden er det muligt at se flotte vandfald ved Galle. Og så er der strandene ved Galle. De er fantastiske. Der er flere gode muligheder. Hikkaduwa strand er den mest populære. Den kan du nå via bus fra bustationen. En tur på ca. 40 minutter. Det kan gøres lidt hurtigere med tuktuk. Jungel Beach er tæt ved selve byen, ca. 10 min i tuktuk fra byens station, men man lige være opmærksom på at man skal ned af trapper for at kommer dertil. Og så skal du lige passe på ikke at skære dig på koraler i vandkanten. Tilgengæld kan du låne en liggestol, hvis du køber noget i den lokale café. Du kan også tage til Unawatua Beach hvor der også er en lang vej tæt ved med butikker og restauranter. Et hyggeligt sted. Og for enden af byen mod syd er der Turtle Beach, hvor flotte store skildpadder svømmer rundt i vandkanten.

Er du ved Galle er der et must at besøge et par af templerne. En oplagt mulighed for at lære om den lokale religion buddhisme. Ellers er det blot at bevæge dig rundt i byen gader og indsnuse det lokale liv.

Sri Lanka har haft selvstændighed siden 1948. Før det var det en del af det britiske imperium og endnu tidligere styrtet af både Portugal og Holland. Fra 1972 blev landet en republik og skiftede navn fra Ceylon til Sri Lanka. Ceylon var det britiske koloninavn, som man ønskede at lægge afstand til.

Share