Forandring: Børnefamilier er i centrum i St. Johann

Forandring: Børnefamilier er i centrum i St. Johann

Skal du på skiferie med dine børn, så er der heldigvis en række forskellige muligheder. Et af dem er St. Johann i SalzburgerLand i Østrig. 35% af dem, der tager til den østrigske region St. Johann for at stå på ski, er børnefamilier. Regionen har nemlig de seneste år været igennem en større forvandling frem mod at blive et ægte børnefamilie-skiparadis, der skal gøre det lettere for familier at nyde de gode skimuligheder i alperne.

“I St. Johann stræber vi efter at skabe magiske øjeblikke for skientusiaster i alle aldre, og vi ved, at mange er kommet til Østrig for at stå på ski, fra de var helt små. Når de så selv skal have deres egne børn med, er det en omvæltning, hvor niveauet og målsætningerne naturligt skal justeres. Men det betyder ikke, at man behøver at gå på kompromis. Det har i hvert fald været vores mål med den udvikling vi har været igennem i St. Johann, hvor børnefamilier nu er i centrum. Nye infrastrukturprojekter er og bliver løbende tilført og formet, for eksempel det meget populære skiområde, the Hahnbaum, som nu både henvender sig til skiløbere, kælkere, snowboarders og hikers på én og samme tid, mens der på skiskolerne er fokus på legende læring og støttende atmosfære, der skaber en tryg og positiv oplevelse for børnene,” siger Johanna Krainer hos Market Management i SalzburgerLand Tourismus.

St. Johann og i øvrigt også regionen Saalachtal byder på et væld af sjove og hyggelige familieaktiviteter, der ikke behøver foregå på ski. Dette inkluderer kælkebaner, hestevognsture og guidede familievandringer både i dagslys og i faklernes skær. Derudover har begge regioner også hoteller, der er særligt indrettet til familier. Her er overnatningsmulighederne og faciliteterne skræddersyet med blandt andet børnevenlige borddækninger, legepladser, svømmefaciliteter og særlige oplevelser for de små. I de to alperegioner finder man også en lang række børnevenlige restauranter med aktiviteter til, når forældrene har brug for en pause til at nyde den østrigske mad. Og i Saalachtal er langt de fleste restauranter familieejede, hvilket betyder, at der trods børnevenligheden er langt fra de klassiske kæderestauranter med tegnebøger og softice-maskiner, som vi kender dem.

Share