Sted at fejre skuddag: Tauchung i Taiwan

Sted at fejre skuddag: Tauchung i Taiwan

Hvert fjerde år giver jordens kredsløb om solen os en ekstra dag den 29. februar. Julius Cæsar introducerede skudår for mere end 2.000 år siden for at holde kalenderåret synkroniseret med det astronomiske år og årstiderne. I årenes løb har dette fænomen medført en masse sjove og vidunderlige traditioner. Da 2024 er et skudår, og det at opleve en anden kultur er en stor motivationsfaktor for at rejse for næsten halvdelen af de danske rejsende, deler vi på VilGerneleve.dk i samarbejde med Booking.com et par sjove skudårstraditioner fra hele verden. I dag fra Taichung i Taiwan.

TaichungTaiwan
Det er ikke en lovende tid for den ældre generation i Taiwan, da der her er en tro på, at der er større sandsynlighed for at de dør, når det er skudår. For at øge chancerne for overlevelse er det skik, at døtrene tilbereder grisetæer og nudler til deres forældre – en ret, der siges at bringe godt helbred og lykke. Nudlerne serveres i fuld længde uden at blive skåret over for at symbolisere lang levetid. I Taichung kan man finde butikker, der sælger grisetæer med nudler i nærheden af templer, hvor overtroen foreskriver, at skålen skal vendes rundt før man spiser indholdet, da det symboliserer at lykken vender. Denne livlige by på Taiwans vestkyst er en smeltedigel af både kulinariske og kulturelle fornøjelser. Tag hen på Bib Gourmand-restauranten Fu Din Wang, som specialiserer sig i grisetæer fra lokale gårde og braiserer dem i en sojabaseret marinade. Om aftenen, på det berømte natmarked Fengjia, kan du få nudler og andre lokale delikatesser fra fermenteret tofu til friturestegt is. Andre steder du bare må besøge, er vådområderne Gaomei, som er særligt smukke på billeder ved solnedgang, og HouFeng Bikeway, en smuk rute på 4,5 km langs et gammelt togspor og Dajia River Bridge.

Her skal du bo: Det trendy vandrehjem OLAH Poshtel – Taichung ligger en kort gåtur fra Fu Din Wang og Taichung-togstation, så det er nemt at komme rundt til resten af byen. Der er både private værelser og afslappede sovesale, der har delvist indkapslede senge med gardiner og læselampe. Der er kun en kort køretur til det berømte Fengjia-natmarked, og gæsterne kan også leje cykler og udforske storbyen på en mere bæredygtig måde.

Share