Svenske kødboller kommer fra Istanbul

Svenske kødboller kommer fra Istanbul

Booking.com har gravet i historien og undersøgt nogle klassiske retters egentlige oprindelse. Kulinariske rejser hitter og for at inspirere rejsende, guider Booking.com og VilGerneLEve.dk dig til, hvor du skal rejse hen for at smage på historisk og autentisk mad. I dag om svenske kødboller.

Svenske kødboller er kendt over hele verden som en delikatesse man kan sætte tænderne i når man besøger verdens største møbelbutik, og det er også nærliggende at tro at retten er en af Sveriges største eksportvarer. Når det kommer til stykket, har den originale opskrift alligevel ikke meget med Skandinavien at gøre. Retten stammer faktisk fra Tyrkiet – eller opskriften gør i hvert fald. Den tyrkiske opskrift kom til Skandinavien i det 18. århundrede da kong Karl 12. havde den med sig hjem efter en periode i eksil i Osmannerriget. Kødbollerne i Tyrkiet går under navnet “köfte”. Det er en populær streetfood-ret som består af oksekød og lammekød – til forskel fra den svenske version der primært består af svinekød – samt de typiske ingredienser såsom løg, æg, persille, rasp og salt. Rejsende til Istanbul, Tyrkiets kulinariske hjerte, har rig mulighed for at smage de smagfulde köfte-kødboller – sammen med alt det andet det tyrkiske køkken kan byde på. Tag med på en guidet byvandring med streetfood, hvor du får mulighed for at smage 10 forskellige lokale delikatesser mens du går gennem byen og udforsker dens udbud af kulinariske oplevelser og vartegn.

Her skal du bo: Walton Gardens Pera ligger i hjertet af Istanbul og i gåafstand til flere populære vartegn, bl.a. Taksim Meydanı og Galata Kulesi. Det smarte hotel har et moderne design og en smuk gårdhave hvor gæsterne kan slappe af. Der er offentlig transport lige rundt om hjørnet, så madinteresserede gæster nemt kan komme til Kapalıçarşı hvor de kan smage lækker streetfood. Hotellets centrale beliggenhed giver desuden gæsterne mulighed for, at prøve tyrkiske delikatesser på alle tider af dagen på nogle af de mange restauranter i nærheden.    

Share