Trendsætterne i Frankrig har unik skudårstradition

Trendsætterne i Frankrig har unik skudårstradition

Hvert fjerde år giver jordens kredsløb om solen os en ekstra dag den 29. februar. Julius Cæsar introducerede skudår for mere end 2.000 år siden for at holde kalenderåret synkroniseret med det astronomiske år og årstiderne. I årenes løb har dette fænomen medført en masse sjove og vidunderlige traditioner. Da 2024 er et skudår, og det at opleve en anden kultur er en stor motivationsfaktor for at rejse for næsten halvdelen af de danske rejsende, deler vi på VilGerneleve.dk i samarbejde med Booking.com et par sjove skudårstraditioner fra hele verden. I dag om en speciel skudårstradition i Frankrig

ParisFrankrig
Trendsettere i Frankrig har deres egen, helt unikke skudårstradition. La Bougie du Sapeur, der for første gang blev udgivet i 1980, er en fransk satireavis der kun udkommer hvert fjerde år den 29. februar. Det gør den til den mindst hyppigt udgivne avis nogensinde. Navnet stammer fra en gammel fransk tegneseriefigur, der blev født den 29. februar, og det, der begyndte som en joke mellem to venner, er nu blevet til et kulturelt fænomen. Den franske hovedstad med sine boulevarder fyldt med monumenter, museer fyldt med mesterværker og moderne multimediegallerier, er fuldstændig fængslende. Hvis de rejsende ikke er helt opslugt af La Bougie du Sapeur, kan de tage på en sejltur med sightseeing langs Seinen ombord på en trimaranbåd og se berømte vartegn som Louvre og Notre Dame. Alternativt kan du med en nembilleje fra Paris nyde godt af en entrébillet til Disneyland® Paris og få et ubegrænset antal ture i rutsjebanerne, se spændende seværdigheder og underholdende shows for at fejre den ekstra dag i år. 

Her skal du bo: Du kan leve luksuslivet på det femstjernede SO/ Paris Hotel, der ligger ideelt i hjertet af Paris med hurtig forbindelse til stationen Gare de Lyon og Notre Dame. På dette moderne luksushotel kan lokale kunstnere fremvise deres talent, og fællesarealerne er fulde af store moderne kunstværker og store vinduerne med imponerende udsigt til Seinen. Hotellet er veludstyret, og faciliteterne omfatter en opvarmet indendørs pool og en ekstravagant spa samt restaurant, klub og bar på bygningens øverste to etager.

Share