Ultraløb på bjergsider i Granada

Ultraløb på bjergsider i Granada

Byråd og natursportsorganisationer i spanske Granada er gået sammen om at skabe den første udgave af Costa TropicalX100KM -UTCT – et ultraløb på bjergstier, der finder sted lørdag den 15. april 2023. Med en cirkulær rute på 100 km og en samlet højdeforskel på 3500 meter vil deltagerne løbe langs Motrils (Granadas) tropiske kyst og passere gennem hele seks af områdets besøgsværdige kommuner.

Ultra løbet Costa TropicalX100KM -UTCT byder ikke kun deltagerne på sved på panden. For på Granadas tropiske kyst finder besøgende en helt unik natur på grund af den særlige geografiske placering og det tropiske klima. Det er også et barsk landskab, der byder på ruter af varierende sværhedsgrader og med panoramaudsigt over Sierra Nevada og ikke mindst kysten.

På områdets forskellige ruter kan man besøge landsbyer, hvor man blandt andet dyrker avocado og mango. Andre typiske afgrøder i området er sukkerrørene og appelsin- og citronplantagerne inde i landet. Alt sammen muligt at dyrke på grund af områdets tropiske klima.

I Granada er husene typisk kalkede, og gaderne har en labyrintisk struktur, hvor byggestilen udnytter byens niveauforskelle. Byggeteknikken giver en køligere temperatur i gaderne og skygge på vejene. I byerne tilbyder mange familier og turistbutikker besøgende mulighed for at bo i historiske bygninger. Befinder man sig her, må man udforske den lokale gastronomi, der er rig på stegt fisk, rejer, ansjoser,torsk og sardinspyd samt skønne vine fra kysten. Under ultraløbet er Costa Tropicals mandeltræer desuden allerede i blomst, som bestemt er et feriebillede værdigt.

Oplev de bedste udsigter over den tropiske kyst fra de pittoreske landsbyer
Langs løberuten møder man et hav af seværdigheder, der er et besøg værd. Om man skal løbe eller bare heppe på.

Et stykke nordpå finder man den smukke dal, Los Guájares. Den får liv fra floden Toba, der kommer fra de højere bjerge og snor sig gennem Los Guájares-dalen, og som giver rigeligt vand til den frodige frugtdyrkning i Guajar-dalen.

Så er der El Pinar – et smukt og fredeligt område omgivet af fyrreskove. På grund af sin afslappede atmosfære og miljø er det det perfekte sted at nyde en familieferie.

Byen Motril er ideel for alle europæere, der ønsker at tage ned til Marokko og Afrika. Alt, man skal gøre, er at tage færgen over Middelhavet.

Der er også Salobreña – en lille by på et bjerg og kronet af et slot, hvorfra man kan se ud over Granadas smukke kyst. Byens historie går tilbage til den yngre stenalder. Dens strategiske beliggenhed gjorde Castillo de Salobreña til en betydningsfuld by, og det var også hjemsted for et Nazarí-slot og flere fængsler. Fæstningen, der er bygget i det 10. århundrede, er en kombination af arabisk og kristen arkitektur. Du kan slappe af i de smukke haver, men glem ikke at medbringe dit kamera, for udsigten over horisonten er meget smuk fra toppen af tårnene.

Molvizar er en smuk lille landsby med næsten 3.000 indbyggere, der klamrer sig til siden af et bjerg på hovedvejen. Molvizar ligger 241 meter over havets overflade og har to gange vundet priser for sin skønhed – blandt andet fordi Molvizar bliver taget godt hånd om af sine indbyggere.

Velez de Benaudalla syd for Granada – en landsby, der bevarer minder fra sin mauriske andalusiske fortid. En landsby, der bevarer minder fra sin mauriske og andalusiske fortid – afbildet i den berømte Nasrid-have.

Med andre ord er der rigeligt med oplevelser at hente – enten før eller efter løbeturen.

Share