Ved Monte Rosa står oplevelsesmulighederne i kø

Ved Monte Rosa står oplevelsesmulighederne i kø

Bjergmassivet Monte Rosa finde du på grænsen mellem Valle d’Aosta og Piemonte regionerne i Italien og Schweiz. To dale, Ayas Valley og Gressoney Valley rejser sig fra Valle d’Aosta op op mod Monte Rosa. Dale der byder på et utal af oplevelsesmuligheder i en helt fantastisk natur. Du kan gå turer, der helt sikkert vil byde på natur, der vil overvælde dig, nyde unikke vandfald, men også dyrke klatring og faktisk også spille golf. Plus du kan nyde de lokale retter, blandt andet fra Walserfolket i de mange hyggelige lokale spisesteder. Det skal bare opleves.

Monte Rosa er det højeste bjerg i Schweiz og næsthøjeste i Italien. Den højeste top i Dufourspitze, der er 4634 meter over havets overflade.

I øvrigt er Monte Bianco (Mont Blanch) det højeste bjerg i Italien. Og i øvrigt var det blandt andre Charles Hudson, der var først til at bestige Monte Rosa og det var i 1855.

Gode skiområder
Der er også rigtige gode muligheder for både alpint skiløb og langrend i Monte Rosa området. De alpine områder hedder Gressoney, Alagna og Champoluc. I alt 180 km pister kan du boltre dig på. Plus der er gode muligheder for off-piste. Der er bare generelt mange gode grunde til at besøge Valle d’Aosta og Monte Rosa.

Aosta Valley er en region i det nordvestlige Italien. Regionen grænses op til Frankrig mod vest, mod Schweiz i nord og så mod regionen Piemonte i syd. Der er tale om Italiens mindste og tyndest befolkede region. Men der er tale om et fantastisk smukt sted, og et sted med rigtig mange muligheder for de helt store oplevelser.

Share