Det skal du se i Riga: Krigsmuseet i Pulvermøllen

Det skal du se i Riga: Krigsmuseet i Pulvermøllen

Er du i Riga, Letlands hovedstad, så skal du ikke snyde dig selv for at besøge Krigsmuseet . Det finder du i bygningen Pulvermøllen i Vecrīga, byens gamle bydel.

Museet er et af de ældste i Letland, da det blev grundlagt i 1916. Du får mulighed for at sætte dig ind i Letlands politiske historie, og de krige som landet har været en del af. Det er en imponerende samling af dokumenter, foto, medaljer, våben og uniformer, der er i Pulvertårnet, og du kan kun blive klogere. Det hele er opdelt i tidsperioder, fordel på museets etager. Der er mest fokus på de mange konflikter, som har været i Letland i det 20. århundrede, specielt hvad der er sket i landet omkring de to verdenskrige og så selvfølgelig tiden under Sovjetunionen. Der er allerede en afdeling omhandlede krigen mellem Rusland og Ukraine, hvor rigtig mange lettiske soldater har deltaget. Så Krigsmuseet er super relevant.

Adressen er 20, Smilsu Street, (Pulvertornis), og det er gratis adgang til museumet, der blev renoveret i 2021.

Kort fakta om Riga
Riga er hovedstaden i Letland og blev grundlagt som havneby i 1201. Byen har alle dage spillet en stor rolle i forbindelse med handel i Østersøen.
Der bor tæt på 700.000 mennesker i Riga, der dermed er den største by i de baltiske lande. Daugava-floden deler byen op i to, og meget af det, du gerne vil se, ligger på flodens østbred.

Share