April og maj er gode skimåneder i Østrig

April og maj er gode skimåneder i Østrig

Selvom foråret langsomt er ved at stikke næsen frem, kan skielskere stadig nyde sne på pisterne hele april og maj måned, hvis de vel og mærke vælger skisportssteder, der ligger højt. Obertauern og Zell Am See-kaprun er to regioner, der det meste af foråret byder på sne- og solfyldte pister, så der både kan arbejdes på formen og kuløren.

Det er ikke kun i uge 7, at pisterne er gode i Østrig. Faktisk er de måske endnu bedre, og ikke mindst mindre fyldte senere på sæsonen. Obertauern og Zell Am See-Kaprun, to af Østrigs velkendte vintersportsdestinationer, fortsætter i hvert fald med at tiltrække skientusiaster langt ind i foråret med deres imponerende sneforhold og solrige pister. For på trods af forårets mildere vejr og lunere temperaturer, kan skiløbere stadig forvente at finde fremragende sne- og skiforhold, der strækker sig helt frem til juni. 

Obertauern, som er et af Østrigs mest sne-sikre skiområder, har med sin beliggenhed højt i Hohe Tauern-bjergene, perfekte betingelser for forårsskiløb, hvor solen og den friske alpesne sikrer gode skimuligheder helt frem til og med april måned. Og i Zell am See-Kaprun, beliggende ved bredden af søen Zeller See varer sæsonen helt frem til årets første sommermåned, juni. Zell am See-Kaprun, der er kendt for sin maleriske beliggenhed tilbyder en forlænget skisæson godt hjulpet på vej af sin højde og effektive snesystemer. Med udsigt til de omkringliggende bjerge og direkte adgang til Schmittenhöhe-skisportsstedet, forener Zell am See-Kaprun mulighederne for alpinskiløb med naturskønne omgivelser, og gør regionen til et smart valg for skientusiaster, der ønsker at udnytte de sne- og solrige forårsdage.

Færre folk på pisterne
Udover solens kraftigere stråler er der også andre fordele ved at lægge skiferien i sidste del af sæsonen. Der er nemlig også langt færre skiløbere på pisterne, og dermed mindre rift om både lifte, hoteller og de mest populære pister. 

“Ved at vælge en skiferie i Obertauern eller Zell am See-Kaprun sent på sæsonen, er der god mulighed for at nyde de rolige pister, og det er en ideel tid for dem, der foretrækker at svinge ned ad bakkerne uden forstyrrelser og i eget tempo,” siger Johanna Krainer fra SalzburgerLand Tourismus. “Når mængden af skiturister traditionelt aftager efter vinterferien og påske, åbnes der nemlig op for en mere afslappet atmosfære på pisterne, hvilket giver fremragende muligheder for at opleve skiløb under optimale forhold, men med færre folk, hvilket ofte resulterer i bedre sneforhold og mere plads til at nyde forårets sol.”

Share