Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Trondheim i Norge

Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Trondheim i Norge

Booking.coms undersøgelse om bæredygtige rejser anno 2024 viser, at 49% af de danske rejsende bliver inspireret til at leve mere bæredygtigt i deres dagligdag, når de ser bæredygtige tiltag på deres rejser. Som et supplement til den årlige undersøgelse om bæredygtige rejser deler Booking.com en liste med rejsemål verden over, der har et bemærkelsesværdigt antal imponerende overnatningssteder med troværdige tredjepartscertificeringer. Der er et rejsemål for enhver type rejsende, fra hyggelige kystbyer til cykelvenlige storbyer.  

VilGerneLeve.dk bringer information om en række bæredygtige rejsemål. Her om Trondheim i Norge. 

Norges tredjestørste by, Trondheim, har det hele – farverige træhuse, charme og bystemning. Trondheim er kåret som en “smart city” af EU og er anerkendt som Norges førende cykelby. Bycykler er tilgængelige i hele byen, og besøgende opfordres til at udforske på to hjul. Her er også nogle af Norges smukkeste vartegn såsom Nidarosdomen og Lykkens Portal på den gamle bybro, så der er masser at se og opleve i denne by. I bydelen Bakklandet finder du brostensbelagte gader med hyggelige caféer, restauranter og lokale designerbutikker. Hvis du foretrækker at opleve byen til fods, kan du tage på rundvisning med en privat guide, som tilpasser ruten baseret på dine præferencer.  

Her skal du bo: Radisson Blu Royal Garden Hotel har en praktisk beliggenhed ved Nidelven, kun en kort gåtur fra Torvet, det primære mødested, hvor alle særlige begivenheder afholdes – med markedsboder og madfestivaler om sommeren og julemarkeder om vinteren. Dette smukke overnatningssted har FEE’s Green Key-certificering og anvender friske, lokale råvarer til alle måltider der serveres på 73 Bar & Restaurant. Besøg også 26 North Restaurant & Bar, som ligger på overnatningsstedet, og prøv en moderne nordisk à la carte-menu tilberedt med årstidens lokale råvarer. 

Share