Trysil Bike Arena fylder 10 år – find guide til cykeldiscipliner her

Trysil Bike Arena fylder 10 år – find guide til cykeldiscipliner her

FN’s internationale cykeldag fejres som Store Cykeldag 9. juni og 15. juni i Danmark. Dagen fremhæver cyklingens mange fordele: enkelthed, bæredygtighed og sundhed. I norske Trysil, fejrer de denne sommer, at Trysil Bike Arena fylder 10 år, og at cykelsæsonen på SkiStars fjelddestinationer er skudt i gang. Cykling er mange ting – find en guide til de forskellige discipliner her.

Trysil Bike Arena fejrer sit 10-års jubilæum denne sommer, samtidig med at cykelsæsonen på SkiStars destinationer er skudt i gang. I Trysil, Hemsedal, Åre, Vemdalen og Sälen tager cyklerne nu over fra skiene. SkiStar forventer at nå op på 100.000 cykeldage i Trysil i løbet af sommeren 2024. 

“I år fejrer vi 10-års jubilæum for Trysil Bike Arena. Vores mantra har siden starten i 2014 været, at det skal være sjovt, sikkert og nemt at cykle i Trysil for alle cyklister, uanset niveau. Trysil Bike Arena var en pioner, da vi åbnede i 2014 og er i dag en af Skandinaviens største cykeldestinationer”, siger Niclas Sjögren Berg, driftschef hos SkiStar.

Nye stier for at fejre 10-året
I Trysil er der langsigtede udviklingsplaner for yderligere 50 km nye stier. For at fejre 10-års jubilæet er arbejdet med tre nye liftbaserede stier sat i gang. En 2,5 km rød sti, en 1 km sort sti og en 700 meter blå sti skal åbnes i løbet af sæsonen. 

Cykelsæsonen er i gang
Det er ikke kun Trysil Bike Arena, der fejres lige nu, men også åbningen af cykelsæsonen på SkiStars destinationer: Trysil åbnede allerede i slutningen af maj, Åre og Sälen åbner sæsonen på den svenske nationaldag 6. juni, i Vemdalen går cykelsæsonen i gang 20. juni og Hemsedal åbner 22. juni.

Guide til cyklingens discipliner
Cykling findes i mange varianter med discipliner som downhill, cykling med lifttransport, trail-cykling, pumptracks osv. Find en guide til de forskellige discipliner her: 

MTB-cykling er en paraplybetegnelse for mange forskellige typer cykling, hvor man bruger en eller anden form for mountainbike. Trail-cykling og cross country-cykling kommer fra definitionen af det terræn, man kører i. Cross country-cykling, eller XC-cykling, som det også kaldes, indebærer cykling på landeveje, stier, skovveje eller på afmærkede ruter. Trail-cykling er perfekt for familier, da stierne er egnede til de fleste cyklister uanset alder og erfaring.

Liftbaseret cykling eller cykling med lifttransport betyder, at man tager liften op til bjerget med sin cykel. Alle SkiStars destinationer tilbyder en eller anden form for cykling med lifttransport i alle sværhedsgrader.

Trail-cykling er præcis, hvad det lyder som – cykling på naturstier. For at gøre trailcykling tilgængelig for alle, har SkiStar flere cykelområder, som ud over naturstier også har gravede stier, gangbroer og træelementer. Det betyder, at mange af cykelstierne er lidt bredere og fri for rødder og sten, så selv de grønneste nybegyndere kan opleve trail-cykling. Størstedelen af trail-cyklingen på Skistars destinationer foregår på stier og flowtrails, som er gravede, relativt brede, flade og med få rødder og sten. 

Downhill betyder, at man tager liften op til bjerget med sin cykel, og at man bruger cykeludstyr, der er tilpasset til downhill-cykling. Downhill består hovedsageligt af gravede stier, der løber ned ad bjerget. Sporene har forskellige sværhedsgrader og indeholder elementer af hop, fald og afmålte kurver. Åre har Skandinaviens største bikepark til downhill-cykling. I Sälen er der en blidere form for downhill-cykling.

Pumptrack er et kort loop bygget med bump og sving og designet på en måde, så man som cyklist kan generere fart og bevæge sig fremad ved at ”pumpe op og ned” med kroppen i stedet for at træde i pedalerne.

Skills area er et træningsområde, hvor man kan øve hop, sving og balance ved at cykle rundt om forskellige elementer som træstammer og sten.

Om Trysil Bike Arena
Trysil Bike Arena blev grundlagt i 2014 med fokus på almindelige cykelentusiaster og glade amatører. Sikkerhed og sjov uden præstationspres har været vigtigt fra starten, og dette gør arenaen ideel for familier.

Trysil Bike Arena er Skandinaviens cykelmekka. I 2024 forventes antallet af cykeldage at overstige 100.000, sammenlignet med 92.000 sidste sommer. Trysil har 18 cykelguider, som kan hjælpe både nybegyndere og erfarne cyklister til hurtig udvikling af cykelfærdighederne.

Share