Tampere – den mest attraktive by i landet med verdens lykkeligste befolkning

Tampere – den mest attraktive by i landet med verdens lykkeligste befolkning

Finland er verdens mest lykkelige befolkning. De er de netop kåret til for syvende gang. Tampere er mange gange kåret som den mest attraktive by i Finland. Så teoretisk er der vel ikke noget bedre sted at leve sig liv end i Tampere i det sydvestlige Finland.

VilGerneLeve.dk har den seneste tid bragt en række artikler om, hvad der er værd at opleve i og omkring byen Tampera. Her samler vi op på disse ting og uddyber med endnu flere oplevelsesmuligheder i den finske by.

Sauna by nr. 1
At gå i Sauna er en meget indgroet del af finnernes kultur. Det er det i udpræget grad i Tampere, der kalder sig for sauna’ens hovedstad. Der er omkring 60 saunaer med offentlig adgang Tampere. På nedenstående link kan du læse mere om det at gå i sauna i Tampere. Der er nemlig rigtig mange muligheder.

Et autentisk marked
En af de mest attraktive ting at opleve i Tampere er ifølge VilGerneLeve.dks mening byens gamle autentiske marked. Et helt fantastisk oplevelse i en en helt fantastisk bygning. Læs om dette på nedenstående link:

Finlayson Factory Area
James Finlayson, en skotsk ingeniør, etablerede i 1820 en bomuldsfabrik på det der nu hedder Finlayson Factory Area, og i en periode var det den største industri i Norden, og udviklede egne skoler, hospitaler og kirker til de ansatte. Faktisk havde fabrikken og ejerne i en periode så stor magt at de lavede deres egne penge, som de betalte deres ansatte med. Nu er områdets er findes midt i Tampere, et stor kultur smeltedigel med både virksomheder, museer, restauranter og masser af spændende løbende projekter. 
Specielt Stable Yards området, der oprindeligt blev brugt til ejernes heste, og til at vise frem til besøgende, er virkelig et besøg værd. Her mærkes den gode gamle finske kultur. Der er en helt unik stemning i de små butikker. Specielt chokoladebutikken oser virkelig af stemning. Ved juletid pyntes op på en autentisk og virkelig hyggelig måde.

Stable Yards I Finlayson Factory Area

Gode outdoor muligheder
Naturen er en stor del af Finland og det du bor opleve ved et besøg i landet. En af de helt store fordele ved at være i Tampere er at by og den vilde natur er ekstremt tæt på hinanden. Få kilometer fra centrum af byen kan du tage på hiking i fantastiske omgivelser, sejle i kano på søen, køre på FatBikes og om vinteren er der super gode forhold til langrend. En anden fantastisk mulighed om vinteren er at løbet på skøjter på søerne. Det kan virkelig være en magisk oplevelse, når vejret arter dig. Drømmer du om en rejse hvor du både kan være aktiv i naturen og nyde byens glæder, så er Tampere absolut at anbefale. Og du kan med fordel benytte dig af virksomheden Hiking Travel, der holder til i smukke oplevelser ved bredden af Näsijärvi.  

Få kilometer fra centrum af Tampere kan du nyde den vilde natur.

Barer og restauranter i Tampere
Tampera har et overraskende stor udvalg af restauranter og barer spredt bredt ud over byen. Der er masser at vælge imellem ved et besøg i den finske by. Her er række forslag.
En af de nyere restauranter i Tampere er Nonni. Navnet er en udtryk, der betyder en afslappet atmosfære og et humør at være i. På restauranten, som er få minuttets gang fra byen hovedbanegård, benytter de lokale produkter, og har et menukort, der er lidt anderledes end de fleste andre steder i Tampere.
Restaurant Muusa er et virkelig hyggeligt sted, og også centralt beliggende. Publikum er ret ungt og musikken der spilles det som nogen vil kalde god smag. Stemningen er afslappet og menuen helt fin.
Gastropub Tuulensuu er en meget basic bar med et stort udvalg, af ikke-finske øl, og et menukort med ret basale retter, der alle kommer med en anbefaling af drikkevarer til. Det er super hyggeligt indrettet, og der er altid godt besøgt af personer fra alle generationer.
Bistro Henrik er i den lidt mere pæne ende af byens restauranter. Restauranten er franskinspireret, har nogle rigtig gode frokostmuligheder, og et prisniveau lidt højere end de omtalte barer. Men kvaliteten følger også efter.
Skal det være lidt mere highend, er det oplagt at besøge Restaurant Periscope, der ligger på sjette sal i indkøbscentret på den olympiske plads. Udsigten er helt speciel, og omgivelserne virkelig smukke. Maden er forholdsvis basal, men af god kvalitet og lavet med moderne ingredienser.
Og så er der selvfølgelig Saunaravintola Kuuma på floden midt i byen. Her kan du helt unikt kombinere et saunabesøg med indtagelsen af din frokost og så slutte af med en cocktail på toppen af huset med en virkelig smuk udsigt. Læs om dette på link længere oppe i artiklen.

Ishockey er den indgroet del af kulturen
Ishockey og Tampere holder i høj grad sammen. Det understreges især af den nye Nokia Arena, hvor der to gange har været VM, og hvor de to lokale hold spiller deres hjemmekampe. Læs mere om det via nedenstående link.

På museum i Tampere
Der findes en lang række muligheder for at få gode museumoplevelser, når du besøger Tampere. Først og fremmest er Tampere Art Museum et besøg værd. Et findes en bred samling af værker fra finske og internationale kunstnere fra de tidlige 1900-tal og op til nytiden. Moderne kunst ser du i Tampere bedst på Sara Hilden kunstmuseum, der er en permanent udstilling af moderne kunst fra både finske og udenlandske kunstnere….Det er et virkeligt stort udvalg af museer i

Tampere Art Museum

Desuden findes et ishockeymuseum, selvfølgelig gør der det, og så findes der verdens eneste museum for Mumitroldene. Læs mere om det i nedenstående. Men desuden kan du også finde et Lenin museum, Rusland har jo haft stor indflydelse med Finland, et spion museum, et politi museum og faktisk mange andre mindre museer.

Share