Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Cork, Irland

Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Cork, Irland

Booking.coms undersøgelse om bæredygtige rejser anno 2024 viser, at 49% af de danske rejsende bliver inspireret til at leve mere bæredygtigt i deres dagligdag, når de ser bæredygtige tiltag på deres rejser. Som et supplement til den årlige undersøgelse om bæredygtige rejser deler Booking.com en liste med rejsemål verden over, der har et bemærkelsesværdigt antal imponerende overnatningssteder med troværdige tredjepartscertificeringer. Der er et rejsemål for enhver type rejsende, fra hyggelige kystbyer til cykelvenlige storbyer.  

VilGerneLeve.dk bringer information om en række bæredygtige rejsemål. Her om Cork i Irland

Cork er kendt som Irlands næststørste by og for sine magiske geografiske træk – fra de barske kyster til de brede dale og lavland. Det er et ekstraordinært smukt rejsemål. Noget, der er endnu mere imponerende, er byens anerkendelse fra Europakommissionen som en af de første 100 byer, der leder vejen mod klimaneutralitet og dens forpligtelse til at støtte sine samfund med handlingsplaner i forbindelse med klimaforandringer og dermed sikre indbyggerne en god livskvalitet. Her er haver, parker og indbydende grønne områder hvor end du kigger hen. Hvis du sætter pris på frodige grønne landskaber og en panoramaudsigt, bør du tage på rundvisning til Ring of Kerry og Killarney nationalpark. Her får du en spektakulær køretur i Irlands højland, hvor man finder nogle af landets højeste bjerge og de fineste søer. Cork er også kendt som Irlands foodie-hovedstad – deres engelske marked er Europas ældste og perfekt, hvis du vil forkæle dig selv med lokale delikatesser såsom kallun (dyreindvolde) og drisheen (en slags blodpølse). 

Her skal du bo: Oplev det bedste Cork har at byde på mens du overnatter på Montenotte Hotel, der har en storslået udsigt over byen fra de lyse og moderne værelser. Overnatningsstedet har mærkaten Green Hospitality Ecolabel, som de har fået for deres etiske indsats såsom at have masser af grønne områder, hvor man kan komme i kontakt med naturen. Der er også mulighed for at spise et lækkert måltid på hotellets restaurant, Panorama, hvor de har en sæsonbestemt menu med friske ingredienser og lokale irske råvarer. Desuden er der en fantastisk udsigt over Corks havn, der er kendt som den næststørste naturlige havn i verden efter havnen i Sydney. 

Share