Danmarks Tour de France-vinder på besøg i Galicien

Danmarks Tour de France-vinder på besøg i Galicien

I disse dage, 22. til 25. februar, afvikles cykelløbet O Gran Camin i den spanske selvstyrende region Galicien, der findes i det nordvestlige Spanien med grænse i syd til Portugal og en kystlinie til Atlanterhavet

O Gran Camino er en videreførelse af traditioner fra cykelløbet Volta a Galicia, der eksisterede fra 1933 til 2000, og ofte tiltrak nogle af verdens bedste cykelryttere. Arrangørerne ønsker med det nye cykelløb, der i år køres i tredje udgave, at lancere Galicien som rejsedestination med kunst og kultur, mulighed for eventyr, på spændende byer, på natur, på strande og meget mere.

Cykelløbet O Gran Camino består af fire etaper fordelt på de fire områder, Coruña, Lugo, Ourense og Pontevedra, som Galien består af.
Coruña, hvor første etape køres, en enkeltstart, er karakteristisk med bjerge og grønne dale. I selve byen Coruña findes flere UNECO verdensarv steder. Det er også i Coruña at Santiago de Compostela findes. Det er her de fleste stopper deres Camino pilgremstur.
I byen Lugo kan du også opleve verdensarv steder og stor gastronomi. Selve Lugo regionen er karakterisk med landskaber med store kontraster. Ourense er mest kendt for mange kilder, hvor det er muligt at tage forfriskende bad, men også muligheden for at nyde seafood i blandt andet byen Ribadavia.
I Pontevedra findes både bjerglandskab og kyst med dejlige strande, men også mulighed for at opleve bygninger fra Romerriget.

I Galicien er de to officielle sprog spansk og galicisk. Hovedstaden er Santiago de Compostela, hvor apostlen Jakob siges at være begravet, hvilket er grunden til at pilgrimsfærden Caminoen for mange slutter her.

I alt bor der omkring 2.8 millioner mennesker i Galicien. Og så er det et oplagt sted til at cykle.

Share