Danske ferieøer hitter

Danske ferieøer hitter

Feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL beretter om et niveau af danske gæster, der overstiger niveauet fra før pandemien med 35 procent samt stigninger hos især tyske og hollandske gæster. Det er ikke mindst de danske ferieøer, som sommerhusgæsterne søger til, hvor Bornholm, Fanø og Samsø er særlige populære destinationer i sommerferieugerne.

Skolernes sommerferie er gået i gang, det danske sommerland sprudler af liv og hos NOVASOL melder man om stigninger i antallet af udenlandske gæster. Sammenlignet med sidste år er der sket en stigning i antallet af tyske gæster på 4 procent og en stigning i antallet af hollandske gæster på hele 16 procent. Samtidig booker et stort antal danskere stadig sommerhuse i Danmark. Her ligger niveauet 35 procent højere end inden pandemien. 

Sommerhusgæsterne har i år særligt fået øjnene op for de danske ferieøer, og det mærker man hos NOVASOL, der melder om næsten udsolgt på flere af øerne. De helt store sommerferiehit i år er ferieøerne Bornholm, Fanø og Samsø, hvor feriehusudlejningsvirksomheden har en belægningsgrad på 91 procent i ugerne 28-31.

”De danske øer har en helt særlig charme og feriestemning med små lokale butikker, skove og uforstyrrede kyststrækninger, som vi tydeligt mærker, at endnu flere har fået øje på. Højsæsonen er afgørende for øernes omsætning og velfærd, så det er meget positivt, at flere sommerhusgæster vælger de unikke ø-oplevelser til,” siger Kenn Rasmussen, Vicedirektør i NOVASOL.

Top-5 mest populære danske øer hos NOVASOL:

  • Bornholm
  • Fanø 
  • Samsø 
  • Rømø
  • Anholt
Share