Ny sø ved Herning lavet på rekordtid

Ny sø ved Herning lavet på rekordtid

Herning Kommune har over 3500 søer, nu slutter endnu en sø sig til samlingen. Nemlig den nyopførte Tangsø, der ligger i Hammerum, tæt ved Fastrupdalen. Søen har en størrelse på 5,5 hektar, og turen rundt om søen er en kilometer lang. Vanddybden er på det dybeste sted 3,7 meter. John Thomsen, (V), formand for byrådets Miljø-, Infrastruktur- og Naturudvalg, glæder sig over den nye sø.

“Det er nok de færreste, der forbinder Hammerum med vand. Det kommer vi til at gøre nu, for den nye Tangsø kommer til at præge områdets natur og miljø. Søen kommer til at gavne lokalsamfundet. For udover det smukke vand er der rundt om søen også anlagt en offentlig sti, som alle kan nyde”, forklarer han.

Sø udgravet på rekordtid
Det er kun få måneder siden, at første spadestik til udgravningen af Tangsø blev taget. Lige præcis 4,5 måned tog det at udgrave søen. Det er en hurtig udgravning for en sø på den størrelse. Der har kørt op til seks maskiner i området for at nå så hurtig en udgravning. Når området er fuldstændigt udbygget, er der 60 hektar nyt bolig- og erhvervsområde med naturen i baghaven.

“En rask gåtur, løbetur eller måske en sansetur. Alle muligheder er åbne rundt om Tangsø. Nu skal vi bare have lokalbefolkningen herud og bruge dette fantastiske nye, rekreative område. Man kan allerede nu komme hertil og få en dejlig tur i området”, siger John Thomsen.

Genbrugsjord bliver til bakker og volde
Jorden fra udgravningen af søen er blandt andet blevet brugt til bakkelandskab og en støjvold, som er op til 7,5 meter høj. Volden skal sikre boligområdet mod støj fra erhvervsområdet, som kommer til at brede sig langs Fastrupdalen ved motorvejen.

“Det er godt, vi kan genbruge jorden og placere den et andet sted i nærområdet til gavn for beboerne og klimaet. Det er det, vi vil i Herning Kommune: Tænke smart og bruge de muligheder, der er til rådighed, til at reducere vores klimaaftryk. Og så giver genbrugsjorden ikke mindst området en pæn karakter med de nye former i landskabet”, siger John Thomsen.

Share