Nyt vildmarkshotel bygges i svensk naturpark

Nyt vildmarkshotel bygges i svensk naturpark

I den svenske vildt- og naturpark, Eriksberg, der ligger blot to og en halv times kørsel fra Danmark, kan man opleve græssende bisoner, kronhjorte i løb over den svenske savanne og en natur, der nærmest synes endeløs. Parken har en bred vifte af naturnære overnatningsmuligheder, og dét har flere danskere fået øjnene op for. Over sommeren har Eriksberg sammenlignet med sidste år budt velkommen til flere end dobbelt så mange overnattende danskere. De danske gæster udgør således 17 procent af parkens overnattende gæster. 

Nu bliver oplevelsesmulighederne endnu bedre. Der bygges i parken nemlig et nyt vildmarkshotel, der allerede fra næste sæson giver endnu flere mulighed for at opleve svensk natur og vilde dyr helt tæt på.

”Vi glæder os meget til at kunne dele den helt særlige ro, der er i nærheden til naturen, med endnu flere gæster. Vi har tænkt meget over, hvordan vi kunne bygge et hotel, der passer ind i vores vision om at udviske grænserne mellem inde og ude. Hotellet bliver bygget, så det ikke forstyrrer naturen, og så det er til gavn for parkens vilde dyreliv som et sted, hvor de kan søge ly. På den måde er vores investering til glæde for både gæster og dyr i parken,” siger Per Arne Olsson, adm. direktør for Eriksberg Hotel & Nature Reserve. 

Det nye fritstående 3-etagers hotel er designet af arkitekten Oskar Årevall og bliver bygget i bæredygtige materialer af det miljøcertificerede firma Ottosson Bygg med højde for naturen og parkens dyr, som kan søge ly for vind og vejr under bygningen.

Med det nye vildmarkshotel, der i alt får plads til 46 overnattende gæster fordelt på 23 værelser, udvider Eriksberg sin kapacitet af overnattende gæster med næsten 72 procent. Værelserne får udsigt over parkens svenske savanne, og flere bliver desuden bygget med glasgulv, hvor gæsterne kan kigge ned på dyrene. Tre af suiterne på det nye vildmarkshotel bliver indrettet af den svenske designduo Bernadotte & Kylberg.

Om Eriksberg Hotel & Nature Reserve:
Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge er Skandinaviens største safaripark og desuden et af Nordeuropas største indhegnede, beskyttede områder for vildt dyreliv. Her tilbyder man safari og eksklusiv overnatning i ægte lodgestil. Vildt- og naturparken måler 1.348 hektar, herunder 925 hektar indhegnet klippe- og skovlandskab i Blekinges skærgård. Det er et område på 9 gange 2,5 kilometer – noget større end Dyrehaven i Danmark og svarende til 2000 fodboldbaner. Her går mere end 1.800 dådyr, kronvildt, muflonfår, vildsvin og verdens største avlsbestand af europæisk bison frit rundt i parken. I Eriksberg findes desuden flere historiske bygninger fra fem århundreder, der nu huser hotel med luksuriøs indkvartering, restauranter, konferencefaciliteter, vinkælder og en gårdbutik. I 2023 er Eriksberg Hotel & Nature Reserve kåret som årets ’Viltkrog’ for restauranternes arbejde med vildtkød. Eriksberg blev grundlagt i 1942 af forfatter, fotograf og naturkonservator, Bengt Berg, og har siden 2008 tilbudt de besøgende en totaloplevelse med fokus på dyr, natur, overnatning og gastronomi med kvalitet ned til den mindste detalje. 

Share