Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Akumal i Mexico

Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Akumal i Mexico

Booking.coms undersøgelse om bæredygtige rejser anno 2024 viser, at 49% af de danske rejsende bliver inspireret til at leve mere bæredygtigt i deres dagligdag, når de ser bæredygtige tiltag på deres rejser. Som et supplement til den årlige undersøgelse om bæredygtige rejser deler Booking.com en liste med rejsemål verden over, der har et bemærkelsesværdigt antal imponerende overnatningssteder med troværdige tredjepartscertificeringer. Der er et rejsemål for enhver type rejsende, fra hyggelige kystbyer til cykelvenlige storbyer.  

VilGerneLeve.dk bringer information om en række bæredygtige rejsemål. Her om Akuma i Mexico.

Akumal er navngivet af mayaerne og betyder “skildpaddernes sted”. Byen ligger i staten Quintana Roo og er et must for rejsende, der elsker det marine dyreliv. Det er et perfekt sted for de 33% af danske rejsende, der er bekendte med bevarelsen af biodiversitet og naturlige levesteder, der er relateret til bæredygtige rejser. Denne kystby er del af et marinebeskyttet område på Yucatán-halvøen, og her er krystalklart vand, hvide sandstrande samt masser af koral- og havliv. Før i tiden har antallet af turister og overdreven bebyggelse haft en skadelig effekt på skildpadderne der lever her, men på det seneste har rejsemålet taget bevarelse og økoturisme til sig og fundet på nye tiltag, så der både er plads til besøgende og havlivet. Disse truede grønne havskildpadder bliver også hjulpet af lokalsamfundet gennem bevaringsbestræbelser, og med marinebeskyttelse på plads er der nu restriktioner for lokale guider og rundvisninger samt regler for snorkling for at hjælpe med at beskytte havskildpadderne. Hvis du er interesseret i bevarelse og fredning af havlivet, kan du også besøge det nærliggende biosfærereservat, Sian Ka’an, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Besøgende kan udforske forskellige kyst- og hav-økosystemer beboet af delfiner, søkøer, fuglearter og meget mere, sammen med en kyndig guide.  
  
Her skal du bo: Rejsende, der leder efter en luksusferie, kan overveje Secrets Akumal Riviera Maya – Adults Only, som har udsigt over Akumals fredfyldte strand og er et paradis på øen Riviera Maya. Her kan du gå en tur langs overnatningsstedets snoede gangstier til en privat strækning med hvidt sand. Dette resort har forpligtet sig til bæredygtighed og har en mission om at være aktive beskyttere af miljøet, havlivet og lokalsamfundet. Resortet har fået et Preferred by Nature-certifikat for deres indsats. 

Share