Skibakken på Bornholm overrasker

Skibakken på Bornholm overrasker

Det lyder som en joke. Det er det ikke. Der findes et anlæg til alpint skiløb på solskinsøen Bornholm. Og ja der er tale om et rigtigt anlæg. To pister på hver 250 meter, en velfungerende træklift, en begynderbakke og en hyggelig hytte med café og skiudlejning kan du finde på Bornholms skibakke, der er lokaliseret tæt ved Østerlars og Gudhjem.

En velfungerende træklift er en del af skianlægget på Bornholm.

250 meter er jo ikke noget, der kan sammelignes med skianlæg nordpå eller i Alperne, men det er vel heller ikke det man skal. Bornholms skibakke giver mulighed for en hyggelig dag på ski, og ovenikøbet uden at det koster alverden. For et dagsliftkort til voksen koster blot kr. 170,- og prisen er kr. 90 for børn mellem 8 og 15 år, mens dem under 8 år kører gratis.

Begynderbakke og hyggelig skihytte med skiudlejning.

Og så er der faktisk tale om to pister med en imponerende hældning. 45 højdemeter er der fra top til bund. 17 procent falder de to pister med i gennemsnit og særligt den piste til højre i anlægget er meget stejl på det nederste stykke med op til 40 procent i hældning.

Skibakken ejes af Ole Harild, der byggede den i 2008 på opfordring fra hans kone og børn, da de ikke kunne komme på skiferie det år. Det må man jo have respekt for. Den daglige drift varetages af skiklubben Bornholms skivenner.

Det er selvfølgelig ikke snesikkert på Bornholm, men det er faktisk muligt at åbne anlægget efter blot to dage med frost. To velfungerende snekanoner og en imponerende pistemaskine er nemlig også en del af skianlægget. Op til 100 personer kan der være i anlægget samtidig uden at køen ved liften bliver alt for lang, og oplevelsen dermed ikke den samme. Men det er jo altid muligt, at hygge sig i hytten, hvor der ofte også er opstillet grillområde, og hvor man altså kan leje sine ski. 100 par ski råder de over på Bornholms skibakke.

Pisterne kan blive ordenligt prefareret på Bornholmds skibakke.

Bornholms skibakke finder  du på Slettegård, Gudhjemvej 35, i Østerlars. Den er helt sikkert et besøg værd.

Som det fremgår af foto har VilGerneLeve.dk besøgt Bornholms skibakke uden for sæsonen. Vi håber at vende tilbage til vinter.

Share