Sted at besøge i København: Badeanstalten Helgoland

Sted at besøge i København: Badeanstalten Helgoland

Vinterbadning, saunagus. Man hører det alle steder. Det er i udpræget grad oppe i tiden, og noget der bliver dyrket, specielt i Københavns området. Mange steder betales store beløb for at få lov at sidde i en sauna og dufte til lækre olier eller have adgang til hoppe i det kolde vand. Sådan er det ikke på badeanstalten Helgoland på Amager Strand ved København. Der er i sommerhalvåret gratis adgang til at bade, og hvis du er medlem af foreningen, der holder til på anstalten kan du nyde rigtig meget saunagus året rundt.

Har du brug for et alternativ til rouletteportalen så er det oplagt at bruge tiden på at bade, gå i sauna og bare få lækkert velvære til krop og sjæl. En godt sted at gøre det er netop på badeanstalten Helgoland. Både om sommeren og vinteren

Startet tilbage i 1910
Historien om baneanstalten Helgoland går helt tilbage til 1910, hvor firmaet A.W Colding byggede en badeanstalt i Svanemøllebugten nord for København.
Navnet er tager efter øen af samme navn i Vesterhavet, der er tysk, 1,7 km² stor og har 1472 indbyggere. Anstalten stod klar i 1913 og blev hurtig populær. På et tidspunkt blev der dog lagt en kloakledning på stedet, og badeanstalten blev i stedet flyttet til Amager, hvor der fortsat var rent. I midten af 1960’erne overtog Københavns Idrætsanlæg badeanstalten, og driver den fortsat. I perioder har der været undervist skolebørn i svømning på stedet.

Ny version af Helgoland
Den gamle badeanstalt blev revet ned, da det nye Amager Strand blev bygget i 2003. Brædderne var simpelthen blevet for rådne og var farlige at færdes på. I stedet måtte folk nøjes med at hygge sig med blackjackonline.nu og andet underholdning eller finde andre steder at bade.
I 2004 blev den nye Amager Strand indviet efter et stor anlægsarbejde, der blandt andet skabte den kunstige ø, som stranden er bygget på.
Det nuværende nye Helgoland blev indviet i 2008. Det består basalt af 3207 m2 dæk i form af træbrædder samt tre bassiner, hvor der kan bades.

I sommerhalvåret, fra 1. maj til 30. september, er der åbent for alle på dele af Helgolandanlægget. Og dette er meget populært, når solen skinner og varmegraderne er bare lidt høje For at få adgang til saunaer og to af bassinerne samt have adgang hele året rundt skal man være medlem af foreningen Det Kolde Gys. En forening med omkring 6000 medlemmer, og hvor der hvert år lukkedes et antal ind i forhold til hvor mange medlemmer, der forsvinder. Det gælder dog om at holde sig til, når der åbnes for ny tilmeldning for det er et meget eftertragtet medlemsskab.

Share