De Kanariske Øer er den mest biologisk mangfoldige spanske region

De Kanariske Øer er den mest biologisk mangfoldige spanske region

Øgruppen De Kanariske Øer er den mest biologisk mangfoldige region i Spanien. Ø’erne er hjem for mere end 17.600 arter på land og over 7.800 marine arter, og disse tal vokser løbende gennem forskning og opdagelsen af nye arter. Takket være den store artsrigdom er De Kanariske Øer både et smukt og fascinerende sted med stor international videnskabelig betydning.

De Kanariske Øer er hjemsted for mere end halvdelen af Spaniens endemiske arter, med omkring 4000 unikke plantearter, der ikke vokser naturligt andre steder i verden. Den kanariske øgruppe, der ligger i den subtropiske zone i Atlanterhavet, er påvirket af både den køligere Golfstrøm og vinde, der bidrager til den unikke artsrigdom med over 17.600 landarter og over 7.800 marinearter.

På de enkelte øer kan der opleves forskellig biologisk mangfoldighed.

Lanzarote
Vegetationen på Lanzarote tilpasser sig til øens ørkenlignende og tørre landskab. Her findes arter som “Orchilla”, en type sort lav, samt den tornede og almindeligt forekommende “Aulaga majorera”. Øen er hjemsted for det eneste indfødte pattedyr på øgruppen; den kanariske spidsmus. I Los Jameos del Agua kan man også finde den sjældne albino krabbe.

Gran Canaria
Vegetationen på Gran Canaria følger det samme mønster som på de vestlige dele af De Kanariske Øer, med arter der tilpasser sig øens forskellige højdeniveauer. Faunaen består blandt andet af mange fuglearter og øgler såsom den kanariske kæmpeøgle og Boettgerøglen, som er en type gekko. På Gran Canarias havbund findes smukke tangskove, som spiller en vigtig rolle for økosystemet og er et vigtigt skjulested for de mange fisk, der lever her. Fire arter af havskildpadder kan observeres i øens vande, samt syv typer af tunfisk.

La Palma
På La Palma findes der stadig spor af tertiær vegetation, det vil sige miljøer, der er flere millioner år gamle. Den tropiske blomst “Bejeques” er et af mange eksempler på dette. Når det kommer til La Palmas fauna, findes her mange forskellige typer af endemiske insekter og fugle.

La Gomera
På La Gomera vokser blandt andet “Fayal-brezal”, en unik skovtype, der ofte danner en overgang mellem laurbærskov og fyrreskovsområder. I det rige marine miljø omkring øen findes flere arter af delfiner og hvaler, heriblandt kaskelothvaler og grindehvaler.

Tenerife
På Tenerife findes der mange unikke planter, der vokser i forskellige højder. Et kendt træ er “Drago milenario”, eller det tusindårige drageblodstræ, som er et symbol for øen. Her lever også specielle fugle og øgler, som den blå bogfinke og flagermusarten brunlangøre.

Share