Ferie på De Kanariske Øer kan også gøres budgetvenligt

Ferie på De Kanariske Øer kan også gøres budgetvenligt

Den varierede og mangfoldige natur på De Kanariske Øer lægger op til en lang række aktiviteter, og med naturen som omdrejningspunkt er det nemt at gøre ferien til et budgetvenligt eventyr. På De Kanariske Øer kan man blandt andet snorkle, vandre og klatre. Eller man kan nyde en magisk dag på en af de mange strande med en picnic.

Spanien er historisk set danskernes favoritdestination. Tal fra Danmarks Statistik viser, at Spanien har været det mest populære feriemål blandt danskerne siden 2013. Blandt de spanske feriedestinationer finder man blandt andet De Kanariske Øer, hvor øernes unikke natur giver mulighed for budgetvenlige aktiviteter som snorkling, vandring, klatring og afslapning på de mange strande. Det kan du læse mere om i nedenstående.

Snorkling
De kanariske øer er et paradis for rejsende der vil ud at snorkle. Naturen byder på mægtige klippeformationer, lange smukke strande og en rig biodiversitet. På øen La Palma finder man stranden Los Cancajos, som er kendetegnet ved sit sorte sand og rolige bølger. Det er et oplagt sted at snorkle for begyndere og familier. Det samme gør sig gældende for stranden Playa Grande de Las Canteras på Gran Canaria, som byder på krystalklart vand og farverige koralrev.

Picnic på stranden
Udnyt de smukke omgivelser og skift restaurantbesøget ud med en picnic på stranden. Mulighederne for et strandeventyr er mange, også hvis man søger et sted, hvor man kan nyde fred og ro. Her er strandene Playa de Abama på Tenerife og Jandia Beach på Fuerteventura gode bud. Eller man kan tage til øen La Graciosa, der måske er den mindst kendte og helt sikkert den mindst befolkede blandt De Kanariske Øer. Det betyder, at øen på mange måder er en skjult skat med mange smukke og uberørte strande, heriblandt stranden Playa de Las Conchas.

Klatring
Det varierede og vulkanskabte landskab på De Kanariske Øer tiltrækker klatrere fra nær og fjern. For begyndere er Famara-klipperne på Lanzarote en oplagt destination. Klatreruterne her er let tilgængelige og enkle med en skøn udsigt til havet. For de mere erfarne klatrere er Arico på den sydøstlige del af Tenerife et besøg værd. Området består af mere end 500 forbundne klatreruter, hvor størstedelen er middelsvære ruter. 

Vandring
Alle De Kanariske Øer byder på en enestående natur, men med hver sit særpræg. En af de bedste måder at udforske naturen på er til fods ad de mange vandrestier på øerne. På øgruppens største ø, Tenerife, finder man Spaniens højeste bjerg Teide, hvor man kan gå på opdagelse i højderne. I nærheden finder man også vandreområdet Paisaje Lunar, som er kendt for sit karakteristiske og månelignende landskab. Tager man færgen fra Tenerife kan man komme til den rolige ø La Gomera på blot 40 minutter. Her venter et frodigt paradis med regnskov og grønne landskaber. Øen er optaget på Unescos Verdensarvsliste på grund af sin rige biodiversitet.

Share