LGBTQ+ – venligt rejsemål: Gent

LGBTQ+ – venligt rejsemål: Gent

Booking.com har gennemført en stor rejseundersøgelse om de udfordringer LGBTQ+-personer oplever, når de rejser, og har udpeget en række destinationer, der anses for at være inkluderende og LGBTQ+-venlige. Det gælder blandt andet Gent i Belgien.

GentBelgien
Denne maleriske universitetsby ligger i det nordvestlige Belgien og er berømt for sin middelalderarkitektur og charmerende flamske gæstfrihed. Gent har en sammentømret og synlig LGBTQ+-scene, som har haft en central rolle i frigørelsesbevægelserne siden 70’erne. For at støtte LGBTQ+-miljøet oprettede byen et “Rainbow Network” bestående af nonprofitorganisationer, Gent Universitet, kommunen og politiet – og for nylig indførte byen offentlige toiletter der er kønsneutrale, og opdaterede reglerne for offentlige svømmebassiner, så det nu er muligt for transpersoner at have det badetøj på de selv foretrækker. Hvis du gerne vil lære mere om byens LGBTQ+-historie, arrangerer den lokale velgørenhedsorganisation Casa Rosa en “Pink Walk”, og på Museum of Fine Arts kan man få Belgiens første LGBTQ+-guidede kunsttur. Mange museer verden over er i disse tider ved at indføre mere inkluderende perspektiver på deres samlinger, og på denne oplevelse udforskes kønsidentitet og seksuel orientering ved hjælp af en række kunstværker. For næsten en tredjedel (30%) af de danske LGBTQ+-rejsende, der gerne vil tilbringe tid med deres partner på deres næste rejse,* er der mulighed for at tage på en romantisk tur med guide i Gent, hvor man kan vandre rundt på den smukke Graslei-kaj i det historiske centrum og lære mere om de unikke kærlighedshistorier, der gemmer sig bag byens bygninger, gader og parker.

Her skal du bo: The Hide er en samling af syv stilfulde studiolejligheder der ligger i det trendy kunstdistrikt, en kort gåtur fra Museum voor Schone Kunsten. Indretningen er unik og moderne med flydende senge og nedsænkede badekar, og alle lejlighederne er udstyret med tekøkken. Gæsterne er garanteret en nem indtjekning, og værten sørger for at lægge sjove velkomstnoter på overnatningsstedet og i området. Overnatningsstedet er både bevidst om sine gæster og om miljøet og er en del af Booking.coms bæredygtighedsprogram. Overnatningsstedet investerer i lokale bæredygtige projekter, har en ladestation til elbiler og tilbyder information om lokale økosystemer, historie og kultur.

Share