Markant stigning i antal danske turister i Spanien

Markant stigning i antal danske turister i Spanien

I 2023 oplevede Spanien en betydelig stigning i antallet af danske turister og dermed også en bemærkelsesværdig stigning i de samlede indtægter fra turister. Ifølge de seneste oplysninger fra Turespaña, Frontur INE og Egatur, nåede de samlede turistindtægter sidste år op på omkring 1,673 milliarder euro, hvilket markerer en stigning på 9,8% sammenlignet med året før.

“Vi er stolte over at præsentere disse tal, da de viser vores fortsatte succes med at fremme Spanien som en attraktiv destination”, udtaler Ignacio Jimenez, direktør for den Spanske Stats Turistbureau i Danmark. “Vi vil fortsætte vores bestræbelser på at fremhæve landets unikke kvaliteter og sikre, at flere danskere får mulighed for at opleve Spaniens imponerende geografiske diversitet, der gør det til et ideelt rejsemål for enhver type rejsende.”

De fleste danske turister ankom til Spanien via lufthavne, hvilket udgjorde 97,5% af alle ankomster. Denne præference for lufttransport afspejler det omfattende netværk af flyruter mellem Danmark og Spanien. Størstedelen af de rejsende var afsted fra 4 dage til en uge, hvor de fleste var indkvarteret i lejligheder, ferieboliger eller på hotel.

De Kanariske Øer var den foretrukne destination for danske turister i Spanien med 25,6% af de besøgende, efterfulgt tæt af Andalusien, som tiltrak 25,3% af de danske rejsende. Dette understreger den store interesse, som Spaniens forskellige regioner vækker blandt danske turister. 

“Vi glæder os over den fortsatte interesse fra danske rejsende i at besøge Spanien og opleve landets alsidighed og skønhed,” udtaler direktøren for Spaniens Turistbureau. “Denne stigning i antallet af besøgende understreger den dyrebare turistforbindelse mellem vores to lande.” Spanien kan nemlig meddele en stigning på 4,0% i antallet af danske turister, der rejste til det solrige syd sammenlignet med året før.

“I år ønsker vi at fremme og opfordre til endnu mere turisme til “Det grønne Spanien”, som tilbyder en unik og bæredygtig turismeoplevelse for besøgende fra hele verden” udtaler direktøren for Spaniens Turistbureau.” Det grønne Spanien” er en betegnelse, der bruges til at beskrive den nordlige region af Spanien, som inkluderer provinserne Galicien, Asturien, Cantabrien og Baskerlandet. Denne region af Spanien er kendt for sin smukke natur, med frodige skove, stejle klipper, spektakulære bjerge og smukke kystlinjer. Det er et populært rejsemål for naturelskere og eventyrlystne, med utallige muligheder for vandreture, cykling, surfing og andre udendørsaktiviteter.

Share