Pommes frites kommer fra Belgien. Besøg Frietmuseum i Brugge

Pommes frites kommer fra Belgien. Besøg Frietmuseum i Brugge

Booking.com har gravet i historien og undersøgt nogle klassiske retters egentlige oprindelse. Kulinariske rejser hitter og for at inspirere rejsende, guider Booking.com og VilGerneLEve.dk dig til, hvor du skal rejse hen for at smage på historisk og autentisk mad. I dag om Pommes Frites

Blød og dampende varm indeni og sprød udenpå – hvem elsker ikke en god gang pommes frites? Selvom navnet på denne klassiske ret med friturestegte kartofler kan give indtryk af at den stammer fra Frankrig, så er dens sande oprindelsesland faktisk Belgien. Ikke overraskende kan rejsende købe hjemmelavede pommes frites på så godt som ethvert gadehjørne i landet. Historien lyder at retten blev opfundet i Namur, hovedbyen i regionen Vallonien, i Belgien i vinteren 1680. På grund af kolde temperaturer med frostgrader var den lokale flod frosset til, og derfor var byens indbyggere nødt til, at spise noget andet end den stegte fisk de normalt spiste. Alternativet blev de stegte kartofler, og rettens videre eksistens kræver vist ingen nærmere introduktion. Nogle historikere betvivler autenticiteten af denne fortælling, men i Belgien hersker der ingen tvivl om at pommes frites blev opfundet i deres land. Tilbage i 2017 anmodede Belgien sågar UNESCO om at retten blev føjet til listen over kulturelle skatte – hvilket den også blev. I Brugge finder man desuden Frietmuseum der efter sigende er det første og eneste museum i verden som er dedikeret til pommes frites.

Her skal du bo: Besøgende kan vælge at overnatte på det hyggelige bed & breakfast B&B Chester, der ligger blot en kort gåtur fra Frietmuseum. Den centrale placering gør det til et perfekt overnatningssted hvorfra gæster kan opleve byens højdepunkter og foruden de famøse pommes frites også smage andre af Belgiens bedste delikatesser, f.eks. belgisk øl og belgisk chokolade. Bruges Beer Experience og Choco-Story, The Chocolate museum ligger eksempelvis blot få minutters gang derfra.

Share