Rejsetrend: Ud af tryghedszonen

Rejsetrend: Ud af tryghedszonen

Rejseportalen Booking.com har lavet en undersøgelse om rejseforudsigelser for 2023. Dette for at klargøre trends i folks rejsevaner.  Mere end 24.000 rejsende på tværs af 32 lande har deltaget i undersøgelsen.

Booking.com er kommet frem til, at der i 2023 kommer til at være et stort fokus på velvære og på at finde indre ro, bl.a. kan 41% af danskerne godt tænke sig at tage på et sundhedsophold. En anden rejsetendens omhandler længslen efter de gode gamle dage, da majoriteten af danskerne (87%) siger at nostalgiske ophold kan give dem glæde, og næsten en femtedel (17%) søger oplevelser som vækker minder om forgangne tider. 

Men rigtig mange ønsker også at komme ud af tryfhedszonen

Nogle har måske opsparet energi, andre opsparet frustration, men uanset hvad er vi verden over klar til at opsøge andre kulturer og oplevelser med alt hvad det indebærer. To femtedele af de danske rejsende (40%) ønsker et fuldstændigt kulturchok i 2023 – for eksempel ved at rejse et sted hen med en helt anden kultur og sprog (53%) eller ved at udforske mindre kendte byer med skjulte skatte som ikke allerede er på radaren (26%).

Glem de sædvanlige favoritter. I 2023 vil de rejsende opsøge unikke feriesteder der chokerer, overrasker og fornøjer. Næsten tre fjerdedele (70%) ser frem til rejser der skubber til deres grænser, så der vil være en tilstrømning af nicheoplevelser der opfordrer rejsende til at tage deres rejser til ekstremer. Over to femtedele (41%) er på jagt efter verdens mest eksotiske spise såsom den stærkeste chilipeber, mens 32% gerne vil bruge deres ferie på at udforske liv i rummet, for eksempel ved at spotte ufoer eller rumvæsner.

Det er måske ikke overraskende at den type af rejsende som ønsker kulturchok, også er mere risikovillige – flere end tre ud af 10 (35%) vil gerne købe en enkeltbillet i 2023 og følge deres instinkt, hvor end det tager dem hen.

Share