Sted at besøge i København: Dronning Louises bro

Sted at besøge i København: Dronning Louises bro

Dronning Louises Bro forbinder Københavns Indre By med Nørrebro. Den er opført mellem 1885 og 1887 af den berømte arkitekt Wilhelm Dahlerup, der står bag en række andre markante bygninger i København, heriblandt Hotel d’Angleterra.

Broen er opkaldt efter Dronning Louise, der var gift med Kong Christian IX. Dronning Louses Bro er kendt for at være en af de broer i verden, hvor flest cyklister passerer hver dag. Det gør op til 20.000. Desuden er broen kendt for at være et sted, hvor folk hygger sig med kaffe, øl og måske musik.

På Nørrebro bor omkring 20.000 indbyggere og er det sted med største befolkningstæthed i Danmark. Bydelen opstod i det 19. århundrede efter nedlægning af Københavns volde. Bydelen har i mange år været et arbejderklasse område med sociale problemer og problemer med bandekriminalitet. Har i dag udviklet sig til et multietnisk- og kosmopolitisk område med stor kulturliv og mange kreative virksomheder. New York Times har udnævnt Indre Nørrebro til Københavns smarteste kvarter – særligt på grund af området omkring Skt. Hans Torv og Elmegade.

Share