Ukrainsk kirsebær-koncept findes også i Riga

Ukrainsk kirsebær-koncept findes også i Riga

Det hele startede i Lviv i Ukraine i 2007. Nu har det bredt sig til Kiev, Ukraines hovedstad, og siden også til rigtig mange andre byer i Ukraine samt til Polen, Moldavien, Romanien, Ungarn og til Letlands hovedstad Riga. Barer hvor du kan nyde en helt specielt kirsebærdrik bygget på en original opskrift fra Halychyna-regionen i Ukraine.

Piana Vyshnia er en kirsebærdrik med en alkoholprocent på 17,5, som alle husmødre i Lviv nyder at fremstille, og har gjort det i rigtig mange generationer. En drik der er sød, selvfølgelig smager af kirsebær, men ikke så sød at den bliver kvalmende. En udsøgt fornøjelse, som det er svært at modstå. Drikken kan du nyde i barer af samme navn i de nævnte lande.

I Riga ligger baren på Šķūņu street i byens gamle bydel, Vecrīga. Her kan du nyde Piana Vyshnia i imponerende lokaler hvor atmosfæren altid er fantastisk.

I Letlands hovedstad er baren et sted, hvor der altid er mennesker, og hvor folk dropper ind for at få et par hurtige Piana Vyshnia måske på vej fra det eneste sted til det andet, eller måske på vej til en bar eller en restaurant i den stemningsfyldte bydel. Indtagelsen foretages stående, så flowet af mennesker er konstant og der bliver langet virkelig mange kirsebærdrik over disken.

Det specielle ved baren er indretningen, hvor de røde Piana Vyshnia-flasker udgør hele loftet og store dele af væggene, og sammen med det opsatte lys giver en hel unik stemning. Baren er absolut et besøg værd, når du er i Riga.

Piana Vyshnia ejes af !FEST virksomheden, der driver restauranter og barer, og producerer desserter, is og i øvrigt også tøj. Virksomheden har ambitioner om at udbrede deres koncept, så måske en dag en bar med Piana Vyshnia dukker op i København.

Share