Valle d’Aosta er Alpernes hjerte

Valle d’Aosta er Alpernes hjerte

Omringet af Europas højeste bjerge i det nordvestlig Italien findes Valle d’Aosta. Italiens mindste og tyndest befolkede region. Kun omkring 125.000 mennesker bor der i regionen, men de bor til gengæld ekstremt smukt.

Regionen grænser op til Frankrig mod vest, mod Schweiz i nord og så mod regionen Piemonte i syd. Der er tale om Italiens mindste og tyndest befolkede region. Her tales italiensk og fransk, der begge er officielle sprog samt det lokale Valdôtain. Og der er tale om et fantastisk imponerende sted, og et sted med rigtig mange muligheder for de helt store oplevelser.

Det norditalienske område er, ude over den fantastiske natur, kendt for sine hyggelige byer med arv fra romertiden og en stærk gastronomisk tradition med en lang række gode spisesteder og lækre specialiteter. Dette er med til at gøre Aostadalen til et sted man ikke må snyde sig selv for at besøge.

Hyggelige byer i Valle d’Aosta

Byerne og Nationalparken
Valle d’Aosta indeholder en række meget hyggelige og interessante byer. I Cogne, hvor der er omkring 1500 indbyggere, kan du bo på super lækre hoteller, der findes 40 af slagsen med direkte med adgang til Nationalparken og de mange muligheder dette giver. Nationalparken, lavet omkring bjerget Gran Paradiso, er den første af sin slags, fra 1966, i Italien, og blev primært lavet for at bevare udbredelsen af gimser. Nationalparken er nu et sted, hvor du kan praktisere hicking, køres på MTB og bare nyde naturen
Cogne, der har syv små satellitbyer, er desuden specielt kendt for langrend og for at være målby til en etape af cykelløbet Giro d’Italia i 2022. Coumayeur er byen med masser af hyggelige restauranter og butikker, hvor man slappe af og nyde udsigten til de imponerende alper. Det er også knudepunktet til Mont Blanc-tunnelen og dermed turen videre til Frankrig. Aosta, områdets hovedstad, er Norditaliens Rom med en helt specielt atmosfære, hvilket du kan læse mere om på nedenstående link.

Det er også i Coumayeur, at du kan tage Mont Blanc tunnelen kan komme til Frankrig. Eller du kan tage SkyWay Monte Bianco og komme tæt på toppen af Europas største bjerg. Læs mere om dette på nedenstående link.

Dronning Margherita
Valle d’Aosta er også et sted med mulighed for at blive klogere på områdets og Italiens historie. Området har, blandt andet grundet dets status om grænse til Alperne og Nordeuropa var meget omstridt. Tidligere har det været opdelt i små riger med hvert deres slot som udgangspunkt. Mere end 30 slotte findes i regionen, og mere end halvdelen er åbne for offentligheden. Senere har Valle d’Aosta i store perioder været en del af Savoyen, og Margherita af Savoyen, der også blev Dronning af Italien, har boet her. Det er hende, at den berømte Pizza margherita er opkaldt efter. Pizza’en kan du med fordel nyde på de rigtig mange restauranter i Valle d’Aosta, men du skal også nyde osten, vinen, pølserne, honningen, frugten og meget andet, der bliver produceret lokalt. Der venter store gastronomiske oplevelser til Valle d’Aosta.

Skiområde
Desuden er Valle d’Aosta et af de største skiområder i Alperne har flere hundrede kilometer pister og noget til skiløbere på alle niveauer. Der findes mere end 800 kilometer pister fordelt på 23 skiområder heriblandt kendte skiområder som Breuil-CerviniaValtournencheMonterosa Ski med Champoluc og La Thuile.

Du kommer lettest til Valle d’Aosta via lufthavnene i Milano, Torino, Bergamo eller Geneva.

Share