Anderledes overnatningsted i Småland: Vandrehjem i en dansk togvogn ved søens bred

Anderledes overnatningsted i Småland: Vandrehjem i en dansk togvogn ved søens bred

Glashuse i trætoppe, togvogne ved blanke skovsøer, trætårne med panoramaudsigt, arkitekttegnede shelters og vildmarksbyer dybt inde i skoven. Det lyder unægteligt som scener fra en af Astrid Lindgrens farverige fortællinger, men den gode nyhed er, at alle stederne er nye overnatningssteder, som kan nemt kan bookes, hvis man vil tilføje et ekstra lag eventyr til smutturen til Småland. 

Vi bringer løbende information om stederne her på VilGerneLeve.dk.

Her om Vandrerhjem i en dansk togvogn ved søens bred

Ved søen Åsnens bred kan man bo på et vandrerhjem i en gammel dansk togvogn. Rul ud af sengen og nyd den glimrende udsigt over søen, inden du går i gang med en af de mange aktiviteter, stedet tilbyder. Lej en kajak og udforsk søen eller hop på cyklen og oplev det naturskønne område, som kun ligger et stenkast fra Åsnen nationalpark. Morgenmaden serveres på det nærliggende Ålshult Handelsbod og Café. Her serveres også frokost, kaffe og kage og indimellem arrangerer de musikaftener. 

Den gamle togvogn er oprindeligt fra 1956, men er senere blevet renoveret for at skabe rummelige værelser og komfortable senge. Der er bevaret så meget af den originale indretning som muligt. Ålshult er oprindeligt en gammel togstation, hvilket blot gør oplevelsen endnu mere autentisk. Stedet er nu et knudepunkt for både byens beboere og besøgende fra nær og fjern.

Læs mere om vandrerhjemmet i den gamle danske togvogn her.

Om Småland
Småland er skove, enge, marker, glitrende søer og en spændende kystlinje. Skovene strækker sig milevidt og indbyder til vandreture og andre aktiviteter i naturen. Her kan man opleve fuldstændig stilhed, kun afbrudt af fuglenes kvidren og måske en sjælden gang af skovens konge – elgen. Det er her, Emil fra Lønneberg og Børnene fra Bullerbyn levede deres liv i Astrid Lindgrens bøger. De røde hytter og markerne ser ud præcis som dengang.  Småland er kendt for sin glasproduktion i Glasriget, en tradition som går mange hundrede år tilbage i tiden. Skoven og træproduktion har sikret materialerne til møbelproduktionen, som også er en stærk tradition for Småland med hovedsæde for IKEA og traditioner med møbeldesign. Byerne Växjö, Kalmar og Jönköping byder på spændende madoplevelser samt kulturelle og historiske oplevelser.

Læs mere om Småland her.

Share