Billund Lufthavn fortæller historier om seværdigheder i Vestdanmark

Billund Lufthavn fortæller historier om seværdigheder i Vestdanmark

Ankomstområdet i Billund Lufthavn har været under ”kærlig” behandling – fremover bliver de rejsende mødt af udsmykning, som fortæller hver deres stærke historie om seværdigheder i Vestdanmark.

Arbejdet har stået på i nogen tid. Nu er de sidste streger trukket og artefakterne på plads. Når de rejsende fremover går igennem Billund Lufthavn, bliver de nu mødt af 10 unikke historiebidder om den landsdel de befinder sig i. Det har været målet at gøre ankomsten i Billund Lufthavn mere imødekommende og nærværende.

Formålet med at redesigne ankomsten var og er at trække Billunds særkende – og særlige seværdigheder fra Vestdanmark ind i lufthavnen. Det er blevet til ti nedslag, som springer ud fra de ”flybroer” som de rejsende strømmer igennem. Historierne fortsætter fra ”flybroerne” og strækker sig gennem gange og bagageområde inden det byder op til leg og en ”selfie” i ankomstterminalen.   

“Vi har trukket kerneværdier, DNA og særlige kendetegn fra Billund og hele Vestdanmark ind i ankomsten, så det er det første, der møder gæsterne, når de lander i Billund Lufthavn. Vi har ønsket at pirre til nysgerrighed og vække til eftertanke”, fortæller Ditte Bank Thorsager, der er Head of Passenger Experience i Billund Lufthavn.

I Billund Lufthavne er der ti broer, der kan køres til flyet, når passagerne stiger ud af flyet og ud på broen. Her bliver de mødt af de særlige kendetegn fra Danmark. Hver bro har ét særligt nedslagspunkt som f.eks. kan være LEGO i én bro, Vadehavet i en anden, H.C. Andersens Hus et tredje og Jellingstenene i et fjerde. Oplevelsen slutter imidlertid på ingen måder ved ”flybroen”. Farvede streger på gulv og vægge inviterer de rejsende til at se, prøve eller blot tage en pause på en grønklædt bænk. Finalen nås på den anden side af lufthavnens ”toldfilter” hvor grønne spejlklædte søjler symbolisere at man er landet i Børnenes Hovedstad.  

“I Vestdanmark kan man opleve østerssafari, klitlandskab ved Vesterhavet, Legoland, kunst, kultur og meget mere. Vi håber, at den nye udsmykning får de forbipasserende til at føle noget forskelligt. Det har været vores mål at skabe noget levende”, siger Ditte Bank Thorsager. 

Omkring de ti ”broer” har både private virksomheder, institutioner og turismedestinationer medvirket til at præsentere Vestdanmark for de rejsende.De har medvirket til den nye udsmykning af Billund Lufthavn: 
LEGO House, Billund Byforum, Billund Erhverv, Capital of Children, International School Billund, Billedskolen Billund, HC Andersen Museum, Legoland, WOW Park, Kongernes Jelling, Trapholt, Naturstyrelsen, ARoS, Billund Skulpturstien, Lalandia, Egeskov Slot, Destination Kystlandet, Givskud Zoo, Destination Sønderjylland, Destination Vesterhavet, Destination Vadehavskysten, Destination Trekantområdet

Share