Giro d’Italia 2024 slutter ved Colosseum i Den Evige Stad

Giro d’Italia 2024 slutter ved Colosseum i Den Evige Stad

Oftest har Italiens største cykelløb, Giro d’Italia, haft afslutning i Milano. For andet år i træk og sjette gang i alt, skal løbet i 2024 afsluttes i Rom.

Det skal det den 26. maj, og med en etape, der indledes i forstaden Eur, 7 km syd for Rom, og har mål tæt ved Colosseum efter otte omgange på en 9,5 km rundstrækning i centrum af Rom.

En oplagt mulighed til en storbysferie i Rom.

Eur blev grundlagt af diktator Benito Mussolini som regeringsby og “udstillingsvindue” for Italiens daværende fascistiske styre. Bydelen, som blev tegnet af arkitekten Marcello Piacentini, og var planlagt til at skulle, skulle stå færdig til en planlagt verdensudstilling i Rom 1942. Dette lykkedes ikke Mussolini døde i 1945. Men byggeriet af byen fuldførtes 1951-60 og stod klar til OL i Rom i 1960.

Colosseum er det største antikke amfiteater, der nogensinde er bygget. Konstruktionen blev indledt i år 70, og fuldført ti år efter. Der har kunnet være op til 80.000 tilskuere i teateret, der primært at være benyttet til gladiatorkampe, men blandt andet også til henrettelser. Brug af Colosseum stoppede i den tidlige Middelalder, hvor Romerriget også faldt sammen. Siden er bygningen blevet ødelagt af jordskælv og været udsat for stentyve.

Colosseum er dog det største symbol på Romerigets storhed, en af Roms mest populære turistattraktioner og er så optaget som en af verdens syv nye vidundere.

Rom, med tilnavnet Den evige stad, er Italiens hovedstad. Den tredjemest besøgte turistdestination i EU. Det historiske centrum er udpeget af UNESCO som verdensarvområde. Der bor omkring 2,7 millioner indbyggere i byen, der ifølge myten blev grundlagt af tvillinger Romulus og Remus i 753 før vores tidsregning.

Læs mere om Giro d’Italia-starten på nedenstående link.

Share