Oplev meteorregn i Marokkos Grand Canyon

Oplev meteorregn i Marokkos Grand Canyon

I samarbejde med Booking.com bringer VilGerneLeve.dk i den kommende tid en historier om de mest spektakulære himmelfænomener, du ikke må gå glip af i 2024, samt de bedste destinationer at besøge for at opleve de sjældne himmelske begivenheder fra vores planet. I dag om meteorregn i Tora-kløften i Marokko.

Lyriderne – meteorregn (22.-23. april) – Todra-kløftenMarokko
Dette fænomen, som er en af Jordens ældste årlige meteorregn, topper i år den 22.-23. april, hvor det vil være muligt at se 10-20 stjerneskud i timen. Den nordlige halvkugle er bedst til at overvære dette spektakulære lysshow, og stjernekiggere kan med fordel tage til Todra-kløften i den marokkanske Sahara-ørken, hvor de ikke behøver bekymre sig om stærkt måneskin eller lysforurening. Dette geologiske vidunder, som ligger i bjergkæden Høje Atlas’ ujævne terræn, har dybe dale skabt af kalksten og har fået kælenavnet “Marokkos Grand Canyon”. Det er et populært sted for naturentusiaster og eventyrere. Rejsende kan for en stund fokusere på jorden frem for himlen med en nem halvdags-vandretur i Todra-kløften, der bugter sig gennem skyggefulde haver langs floder, palmelunde og krystalklare floder. Du kan også vælge en længere all inclusive-vandretur på 7 dage i Todra-kløften. Her kan stjernekiggere og vandrere udforske kløften fra alle sider – fra de livlige basarer i byen Tinghir til de omkringliggende berberlandsbyer – på en afstressende tur i naturen.

Her skal du bo: Nyd en fantastisk udsigt over det imponerende landskab fra Auberge Le Festival Todra Gorge i Atlasbjergene. Det er også et godt sted at se meteorregnen fra. Værelserne afspejler Marokkos rige kulturarv og er indrettet i autentisk berberstil, og hver morgen serveres der en traditionel morgenmad med hjemmelavet brød, kager med honning og smeltet smør samt sorte oliven. Dagens vigtigste måltid sikrer energi til gæsterne efter en nat med stjernekiggeri, og der er også spændende aktiviteter tilgængelige fra hotellet, såsom klatring og offroad-eventyr.

Share