Blue Eye i Albanien er smukt og velbesøgt

Blue Eye i Albanien er smukt og velbesøgt

The Blue Eye eller Syri I Kaltër, som det hedder på lokalsproget, er et fascinerende fænomen. Det rene vand, boblerne, de blå og grønne farver og bare hele tanken om at her starter noget rent og fint. Det er en smuk ting.

Blue Eye finde tæt ved landsbyen Muzine i det sydlige Albanien. Ikke langt fra grænsen til Grækenland. Blue Eye er en kilde, der også er starten på på floden Bistrice, der er 25 km lang og løbet ud i de ioniske have syd for byen Sarande. Det fascinerende ved Blue Eye er tydeligheden i at det bobler op med nyt og rent vand. Og det gør det i super smukke omgivelser.

Dykkere har været nede på 50 meters dybde i hullet, men det vides ikke hvor dybt det præcist er.

Du kan bade i Blue Eye og omkring dette, hoppe deri fra en platform og nyde det meget kolde vand. Det er indbydende og vandet super lækkert.

Men du er ikke alene, når du besøger Blue Eye. Stedet er blevet en stor turistattraktion. Og det har albanerne opdaget. Du skal betale penge for at parkere og få at komme ind i området. Og der er fyldt med suvenierbutikker og steder hvor du kan købe drikkevare overalt. Det er i øvrigt også muligt at spise spise på restauranter ved Blue Eye.

Bemærk i øvrigt at der et et stykke at gå fra parkeringsområdet til selve Blue Eye.

Share